Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, acuzații BOMBĂ pentru Klaus Iohannis: cum își plătește al doilea mandat

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că președintele Klaus Iohannis este doar un alt ”fanariot” care își cumpără domnia de la Înalta Poartă. Cristoiu arată că Iohannis cumpără armament de la americani în valoare de 5 miliarde de dolari, în schimbul sprijinului venit de peste ocean în campania pentru al doilea mandat de președinte.

Citește și: UDMR, lăsat cu buza umflată. Mișcarea lui Dragnea. Cum s-a rescris majoritatea în Parlament

”Din cîte se știe, România cumpără armament american sofisticat de 5 miliarde de dolari.

Deși Ștabii din fruntea țări n-o spun, armamentul e cumpărat pentru a ne apăra de un eventual atac rusesc.

Așa cum am mai scris, cumpărarea armamentului e rezultatul unei negustorii între turistul Klaus Iohannis (știe cineva pe unde o fi președintele nostru, zis și al Tuturor Românilor, în realitate, președintele doar al Lor?!) și Donald Trump. Americanul l-a bătu pe umăr la o conferință de presă, iar Klaus Iohannis, la schimb, s-a angajat să dea bani (din bugetul țării, nu dintr-al lui) pentru a cumpăra armament american. Altfel spus Klaus Iohannis ia bani de la Spitale, autostrăzi, școli, grădinițe pentru a-și asigura firman de la Înalta Poartă pentru a doua domnie.

Nu e nimic nou.

Pe vremea fanarioților, orice domnitor trimis la noi din Fanar ca să ne călărească se apuca să strîngă bani pentru a-i mitui pe cei de la Istanbul.

Pentru asta se introduceau biruri noi sau se renunța la orice construcție publică. Vremurile s-au schimbat. Acum nu se mituiesc Înaltele Porți prin bani dați celor din Serai. Acum se mituiesc prin bani dați companiilor de armament, companii care, la rîndul lor, finanțează campaniile electorale ale președinților americani.

Orice om normal își dă seama că un atac din partea Rusiei ar însemna un atac împotriva NATO. Mai mult decît în 1914, cînd s-au declanșat mecanismele fatale ale alinanțelor, azi, s-ar declanșa mecanismul alianței numite NATO. În acel moment, armamentul Rom'niei e de prisos. Pe de o parte pentru că Rusia își va îndrepta atacul, dus cu armament modern, de ultimă oră, asupra capitalelor vestice, astfel că conflagrația va avea loc mult deasupra României. Pe de alta, pentru că la cîteva minute de la declanșarea celui de-al treilea Război mondial fierbinte, cele două forțe – Rusia și NATO – vor activa armamentul nuclear.

În aceste condiții, ce să facă Rom'nia cu pușcoacele care sînt, prin raportare la armamentul în conflict, rachetele Patriot de second hand?

Dar chiar admițînd că rușii vor porni asupra noastră cu armament clasic – avioane, tancuri, infanterie – mă întreb de ce ar avea ei nevoie de atîta risipă de carburanți pentru a cuceri România.

Haosul stîrnit miercuri în București de anunțul că va fi furtună ne arată în chip inevitabil că rușilor le-ar fi suficient pentru a ne cuceri doar zvonul că vin spre București.

În acel moment, în România s-ar produce un haos desăvîrșit”, scrie Ion Cristoiu, pe blog.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.