Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, critici DURE la adresa lui Iohannis și DNA: Corupția ucide doar în funcție de interese

ion cristoiu

"Ne aflăm, aşadar, în faţa uneia dintre cele mai mari cazuri de corupție din postdecembrism. Deoarece măsluirea dezinfectanților afectează condiţiile de igienă din spitale, putem presupune că un număr mare de români au murit din cauza acestei Afaceri de corupție. Putem spune însă cu siguranţă că ne aflăm în faţa Corupției care ucide.

Din acest punct de vedere e mai mult decît curios că Klaus Iohannis se referă doar la „Problemele profunde” ale sistemului de Sănătate, la măsurile care trebuie luate, fără a se referi o clipă la Afacerea de corupţie care a dus la Crima dezinfectanţilor", își începe  Cristoiu postarea pe blog.

Cristoiu se declară uimit de acțiunile președintelui Iohannis cu privire la intervențiile sale publice în care dezbate total alte subiecte decât cea mai recentă problemă pe care a întâlnit-o sistemul medical românesc.

Descinderi ale poliţiştilor în Bucureşti şi trei judeţe: Evaziune de milioane de euro

"Unul dintre cele mai mari Scandaluri postdecembriste, cel care a provocat periculoasa criză de încredere în Sistemul de Sănătate, nu există pentru șeful statului. Și doar cu o jumătate de oră înainte de Declarația presă, purtătorul de cuvînt al Guvernului anunțase, într-o conferință de presă extraordinară, măsuri de excepție luate de premierul Dacian Cioloș", a spus acesta.

Jurnalistul insistă asupra faptului că în momentul în care totuși șeful statului intervine, niciodată nu pune această problemă pe seama corupției.

"Analizînd cele două intervenții publice ale lui Klaus Iohannis despre Scandalul dezinfectanților vom constata strădania sa crîncenă de a evita aspectele de corupție pentru a insista exclusiv pe aspectele ținînd de politica în domeniul Sănătății. Corupția, cea care chiar a ucis prin Afacerea dezinfectanților, nu există pentru Klaus Iohannis.

Cu şase luni mai înainte, în cazul Tragediei de la Colectiv, altfel proceda Klaus Iohannis. Tragedia fusese posibilă pe fondul acțiunii în realitatea bucureșteană a românescului Merge și așa. Corupția dacă a existat în acest caz a luat forma spăgilor date de patroni unor pompieri și neglijenței celor de la primăria de sector. Cu toate acestea, Klaus Iohannis vede cauzele Tragediei în Corupție, Corupția care ucide", a mai spus Cristoiu.

Totodată, Ion Cristoiu face o comparație a atitudinii președintelui Iohannis din perioada noiembrie 2015 cu cea din mai 2016.

"În cazul Tragediei de la Colectiv el insistă pe Corupția care ucide, deși nici vorbă de Corupție, în timp ce în cazul Scandalului dezinfectanților corupția nu există.

La fel procedează și DNA. În cazul Tragediei de la Colectiv se grăbește să-l rețină pe Piedone, sub semnul Corupției care ucide, deși nu era vorba decît de cel mult de neglijență, în timp ce în cazul Dezinfectanților, unde e vorba de Corupție de tip mafiot, Pharma nu s-a deschis nici măcar dosar in rem.

Cînd e vorba de Corupția care ucide pentru Klaus Iohannis și pentru DNA? Cînd sunt interese precise să fie Corupție care ucide", conchide Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.