Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, cuvinte GRELE la adresa lui Dragnea şi Kovesi: 'Suferă de aceeaşi boală'

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu îi critică dur pe liderul PSD, Liviu Dragnea, dar şi pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. El susţine  în "Gândul de marţi", de pe blogul personal, că "Liviu Dragnea și Codruța Kovesi suferă de aceeași boală". Mai exact, spune jurnalistul, de "paranoia de a se crede de neînlocuit".

 

"(...) Și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi reacționează public la documente publicate despre ei în presă.

Între cei doi sunt deosebiri esențiale. Liviu Dragnea are mustață, în timp ce Codruța Kovesi se poartă cu breton.

Liviu Dragnea are succes la sexul opus, pe cînd Codruța Kovesi n-are succes nici cînd bărbații primesc ordin să-i întrețină iluzia că are succes.

Liviu Dragnea e președintele PSD. Codruța Kovesi e șefa DNA.

Liviu Dragnea a ajuns unde a ajuns prin propriile puteri. Codruța Kovesi a ajuns unde a ajuns ca biela manivelă a lui Florian Coldea.

Cu toate aceste deosebiri, cărora li se adaugă, evident, și altele, lesne de ghicit și de cititori pe cont propriu, între cele două reacții există atît de multe puncte comune că, de n-ai ști din presă că aparțin unor persoane diferite, ai crede că sunt ale aceleași persoane, funcționînd una sub acoperire de cealaltă.

Citeşte şi: Premierul Tudose, decizie de ULTIMĂ ORĂ. Cine i-a luat locul lui Eugen Tedorovici

Și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi:

Pleacă de la un fapt banal – publicarea în presă a unui document acuzator – pentru a se prăbuși fără parașută în teoria unei conspirații teribile pusă la cale împotriva lor. În cazul lui Liviu Dragnea, articolul din Rise Project e acuzat ca expresie a unei campanii duse împotriva sa de George Soros. În cazul Codruței Kovesi, înregistrările date de Rom'nia tv sunt denunțate ca un moment dintr-o Operațiune a Mafiei împotriva DNA și mai ales a persoanei sale fizice cu și fără ciorapi. Orice om normal a văzut în cele două fapte doar un demers publicistic normal. Pînă la un punct, chiar cei doi au susținut asta. Liviu Dragnea a zis că Nota e lipsită de orice importanță, iar Codruța Kovesi că Înregistrările sunt un fals. De reamintit că atît Scandalul Documentului, cît și Scandalul Înregistrărilor n-au avut nici o urmare în planul funcțiilor celor doi. Lui Liviu Dragnea nu i-a cerut nimeni demisia, iar Codruța Kovesi nu numai că n-a fost revocată de președinte, dar mai mult a și fost mîngîiată pe ghips de Klaus Iohannis pentru a nu mai fi mîhnită. Dacă nu era gafa ANAF în cazul lui Liviu Dragnea, și gafa anchetei interne, în cazul Codruței Kovesi, Scandalul ar fi murit la puțin timp după publicarea documentelor, cum se întîmplă la noi, de 27 de ani, cînd o acțiune mediatică nu face parte dintr-o conspirație. Cei doi ar fi trebuit să se mulțumească cu dezmințirea. Ei însă s-au lansat în teorii ale conspirației atribuind unor fapte de presă pur și simplu conotațiile unor intrigi interne și externe înpotriva lor.

Nu explică opiniei publice mecanismul prin care cele două fapte de presă sunt rezultatul unei conspirații. Liviu Dragnea pune pe seama lui George Soros publicarea documentului de către Rise Project. Deși Liviu Dragnea neagă autenticitatea documentului, să admitem, împreună cu șeful PSD, că publicarea acestuia e rodul unei Operațiuni regizate de Soros. Cum a avut loc implicarea miliardarului? A sustras miliardarul printr-un angajat DGPI documentul strict secret din seifurile Ministerului de Interne, după care l-a dat site-ului Rise Project cu indicația de a-l publica? A trimis miliardarul comandoul ANAF la Rise Project pentru a amplifica Scandalul?

Codruța Kovesi susține că Scandalul Înregistrărilor, incluzînd și demiterea celor doi procurori, e Opera Mafiei. Cum a avut loc asta? Înregistrările au fost făcute de un procuror din sală. E respectivul procuror un angajat al Mafiei? Cum au ajuns înregistrările la Rom'nia tv? Le-a adus Cosa Nostra sau Ndrangheta? Codruța Kovesi afirmă că cuvinte precum cur și mîncați-aș au fost luate dintr-un alt context și plasate în discursul ei. Cum și cînd i-au fost înregistrate cuvintele cur și mîncați-aș? Cînd colabora mai mult decît îndeaproape cu Florian Coldea, știindu-se că într-un cuplu se admit pe motive de psihologie obscură și cuvinte mai tari? Scandalul s-a amplificat prin ancheta internă ordonată de Codruța Kovesi. Cum a acționat Mafia în acest caz? S-a strecurat în visurile de una singură ale Codruței Kovesi și i-a zis să facă ancheta?

Citeşte şi: CNSAS, DOVEZI despre relaţia cu SECURITATEA a unui fost ministru al Educaţiei

Profită din plin de unul dintre cele mai scîrboase instrumente de lingușire mediatică:

Interviul cu întrebări de tip masaj cu limba dată prin miere.

Dacă fiecare dintre cei doi ar fi fost interlocutorii unor interviuri profesioniste, întrebările de mai sus ar fi trebuit puse de ziariștii care i-au avut în față. Cum aceștia nu le-au pus, ba chiar au avut grijă ca nu cumva interlocutorul să fie surprins de vreo întrebare nearanjată anterior interviului, și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi au putut bate cîmpii cu grație, fără teama c-ar putea fi treziți la realitate.

Încearcă prin teoriile conspirației să scoată ceva profit din postura de victime. Deși împotriva lor s-au năpustit forțe puternice – Soroșimul, Mafia-, nici Liviu Dragnea, nici Codruța Kovesi nu se lasă intimidați în bătălia lor eroică, plină de sacraficii. Amîndoi proclamă pompos că vor Rezista, deși nimeni nu le-a cerut asta. Amîndoi apelează la un truc ieftin postdecembrism:

Supraevaluarea propriei personalități prin prezentarea drept ultimă redută, drept ultim zid de apărare, drept Eroi care fac față cu brio tuturor încercărilor.

Prin transformarea unui fapt de presă într-un moment dintr-o conspirație teribilă împotriva lor, Mari Eroi ai Nației, un fel de Frați Gracchi ai Rom'niei de azi, în varianta frate și soră, și Liviu Dragnea și Codruța Kovesi dau seamă de o boală asemănătoare:

Paranoia de a se crede de neînlocuit.", scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citeşte şi: Dragnea, mesaj CRUCIAL despre pensii. 'E o lege cu multe SENSIBILITĂŢI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.