Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu dă ASALTUL la SRI: Își bat joc de noi!

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu critică vehement Serviciul Român de Informații, după ce aceștia nu au binevoit să vină cu o reacție la dezvăluirile lui Cornel Nistorescu, cel care arăta că Florian Coldea nu a plecat din SRI, ci conduce o divizie nou înființată special pentru el. Cristoiu susține că SRI își bate joc de contribuabili, în momentul în care răspunde cu o glumiță pe Twitter.

Citește și: Cât de bogat este, de fapt, senatorul cunoscut drept 'Drujba lui Dumnezeu'

Citește și: PNL se implică în scandalul Codurilor Penale: 'Elaborăm un proiect'

Citește și: Ce ar spune oficialii de la Bruxelles despre Sorin Grindeanu: Dezvăluiri despre Guvern

”Cornel Nistorescu nu e un fitecine. E unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti ai noştri. A traversat, ca şi mine, în calitate de istoric al clipei, revoluţii, mineriade, alegeri, căderi de guverne, tentativă de lovitură de stat, ascensiuni şi prăbuşiri spectaculoase.
Pe vremea cînd mulți dintre jurnaliștii și politicieni prezentului făceau în pamperși, Cornel Nistorescu făcea gazetărie de calitate.
În prezent Cornel Nistorescu e comentator şi director de ziar.
În aceste condiții, articolul lui Cornel Nistorescu nu poate fi trecut cu vederea ca și cum ar fi blînda aiurare a unei casierițe pe Facebook.
Cu atît mai mult trebuie luat în considerare articolul cu cît:

  1. Conține date și nume precise.
  2. Se referă la Florian Coldea, mai precis la destinul acestuia după Scandalul Ghiță.

E drept, ca orice dezvăluire despre Serviciile secrete, cea a lui Cornel Nistorescu e greu de verificat dacă e adevărată sau nu.
Sigur e că dezvăluirea e plauzibilă, dacă de gîndim că:

  1. Un personaj precum Florian Coldea e greu de imaginat plecat definitiv din Sistem, acasă, unde în așteptarea pensiei, își consumă energia intelectuală făcînd broderii de hîrtie, așa cum colonelul Aureliano Buendia din Un veac de singurătate își aștepta pensia meșterind peștișori de aur.
  2. Felul în care s-a despărțit de el Klaus Iohannis a fost suficient de ciudat pentru a crede că poate fi și trimiterea într-o misiune sub acoperire absolută”, scrie Ion Cristoiu, pe blog.

Jurnalistul critică dur SRI pentru faptul că Serviciul nu a venit cu o poziție oficială la aceste dezvăluiri și au preferat să răspundă cu o glumă pe Twitter.

”Dezvăluirea lui Cornel Nistorescu trebuia să primească din partea SRI o reacţie serioasă, temeinică, reclamată și de adevărul că SRI e o instituţie finanţată de la Buget, supusă, aşadar, legilor transparenţei şi bunului simţ în raport cu presa.

Cum a reacţionat SRI la articolul lui Cornel Nistorescu?
Publicînd pe Twitter o glumiţă pe cît de nesărată, pe atît de tîmpită.
Nu mă ostenesc s-o reproduc.
Ofiţerii SRI se pricep de minune la spionat poporul român, la petreceri de vacanţe de lux în străinătate, la asedierea unui jurnalist incomod cu postări care se vor înjurături de mamă, la fabricarea de terorişti în şlapi, la manipularea manifestaţiilor de protest spontane şi la dictarea de normative Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA.
La umor, chestie grea, care cere talent, cultură şi inteligenţă, nu se pricep deloc.

Potrivit SRI, s-a apelat la glumiţa asta drept replică, pentru că textul lui Cornel Nistorescu e o fantasmagorie.
Cum adică?
Unui text cu date și nume concrete, semnat de o personalitate a Presei române, SRI îi răspunde cu o glumiță pe motiv că e o fantasmagorie?
Păi de ce să credem că e o fantasmagorie într-un Serviciu unde s-au petrecut fapte și mai dihai decît numirea lui Florian Coldea în fruntea unei Direcții de Operațiuni Clandestine?
E atît de absurd să presupunem că Florian Coldea continuă să activeze în SRI în ipostaza de colaborator?
A răspunde cu o glumiță tîmpită unui asemenea articol semnat, totuşi, de un jurnalist de talia lui Cornel Nistorescu, mi se pare o insultă adusă de SRI Presei Independente.
Şi dacă nimic din articol n-ar fi adevărat, SRI era obligat, din postura de Serviciu Secret în România zisă democratică, să răspundă serios, temeinic, demontînd acuzaţiile.
SRI a preferat să-l ia la mişto pe Cornel Nistorescu.
Prin asta, SRI ne-a luat la mişto pe noi toţi, cetăţeni ai României, care plătim taxe şi impozite, pentru ca SRI, iată, să se ţină de glumiţe ieftine”, mai scrie Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.