Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu 'DISTRUGE' întâlnirea Klaus Iohannis-Donald Trump: 'Ne costă 6 miliarde de dolari'

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis Donald Trump Klaus Iohannis trump iohannis

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Donald Trump, de la Casa Albă, nu a fost pe placul tuturor. Jurnalistul Ion Cristoiu scrie un text extrem de dur pe propriul blog în care anunţă că vizita şefului statului în SUA ne-ar costa şase miliarde de dolari.

Citeşte şi: Anunț ISTORIC al lui Donald Trump de față cu Klaus Iohannis: Asta e ȘTIREA ZILEI în lume / VIDEO

"Gurile rele spun că această conferinţă de presă comună ne costă 6 miliarde de dolari. Banii cu care Klaus Iohannis vrea să cumpere de la americani șapte sisteme de rachete cu rază lungă și 21 de sisteme de apărare antiaeriană pentru distanţe scurte. E mai mult decît semnificativ în acest sens că Klaus Iohannis s-a lăudat că România e prima țară care s-a grăbit să sporească urieșește cheltuielile de înarmare (să cumpere de la americani armament după de Donald Trump a cerut țărilor membre NATO să scoată banii). Despre cei 2% din PIB alocați înarmării, Klaus Iohannis a zis cu subiect și predicat că vor fi cheltuiți împreună cu americanii", a acuzat Cristoiu.

Vezi şi: SCHIMB DE REPLICI Donald Trump: Ce ar fi să plătiți? Klaus Iohannis: Sunt de acord!

Mai mult, jurnalistul spune că România nu poate profita deloc de această întâlnire care îi aduce doar pierderi financiare. "Avînd în vedere că Donald Trump tratează țările lumii ca pe niște firme de la care el, șef de companie, trebuie să obțină profit, putem spune că în urma acestei vizite, președintele american s-a ales cu 6 miliarde de dolari. Cu ce ne-am ales noi în afara vorbelor frumoase despre România și despre Klaus Iohannis, prin nimic deosebite de cele ventilate despre România și despre alți președinți și premieri cu prilejul altor vizite postdecembriste?

Citeşte şi: Anunţul lui Klaus Iohannis după întâlnirea cu Donald Trump: Ce s-a stabilit la Casa Albă

Cu nimic. Despre ridicarea vizelor nici măcar nu s-a discutat – cum a declarat chiar Donald Trump. S-a discutat în schimb despre cumpărarea de către noi de armament american de miliarde de dolari, despre implicarea noastră și mai mare cu oameni pe teren în lupta împotriva ISIS. De nenumărate ori, Donald Trump s-a lăudat că el rămîne un negociator sîngeros în numele Americii cu alte țări în materie de profit în favoarea Americii. Vizita lui Klaus Iohannis a dovedit-o cu prisosință.

Citeşte şi: INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Donald Trump a ţinut o conferinţă de presă cu preşedintele român pentru a vorbi despre Qatar. Klaus Iohannis, fericit ca s-au spus vorbe frumoase despre el, n-a avut nici un punct de vedere al României, excepţie făcînd teza că relaţia transatlantică să rămînă în viaţă. Nu ştiu la ce s-a angajat în culise Klaus Iohannis în numele României în afara cumpărării de armament american în schimbul vorbelor frumoase spuse despre el. Sper că preşedintele n-a fost atît de topit de dezmierdările vicleanului Donald Trump pentru a sacrifica interesul ţării de dragul unor vorbe frumoase dar trecătoare", a încheiat Cristoiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.