Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu intervine în scandalul dezinfectanţilor: Dezvăluiri despre politicienii implicaţi

zgonea dragnea

Jurnalistul Ion Cristoiu intervine în scandalul care zguduie România în aceste momente. Acesta face dezvăluiri despre politicienii implicaţi într-un editorial extrem de dur pe propriul blog. Jurnalistul îl acuză pe şeful PSD, Liviu Dragnea că îl concurează serios pe Valeriu Zgonea în apărarea celor de la SRI.

Citeşte şi: Veste proastă pentru consumatorii de cafea: Preţul ar putea să explodeze

"Potrivit SRI în ultimii cinci ani România a traversat o perioadă de iresponsabilitate fără cusur: Premieri, președinți, miniștri ai Sănătății au fost pisați de SRI cu semnale de alarmă privind calitatea dezinfectanților. Calitatea necorespunzătoare a dezinfectanților înseamnă- e la mintea oricui- crearea condițiilor pentru ca oamenii să moară cu zile în spitale. În consecință, aceste semnale de alarmă invocate de SRI au avut misiunea de a avertiza beneficiarii asupra unei chestiuni de siguranță națională. Cu toate acestea, în ultimii cinci ani nu s-a luat nici o măsură de către acești beneficiari pentru a pune capăt Afacerii cu dezinfectanți dubioși. Culmea e că însuși Dacian Cioloș a declarat că de cînd e la Victoria, de șase luni adică, n-a primit nici o informare de la SRI. Spunem, culmea, deoarece tocmai Dacian Cioloș, ca nou premier și ca presupus independent de jocurile politice, să fie informat de un SRI mai mult decît alarmat că semnalele sale n-au fost luate în seamă.

Citeşte şi: Alertă alimentară din partea autorităţilor: Ce legume sunt periculoase şi pline de pesticide

Traian Băsescu a susținut cu înverșunare că n-a primit așa ceva. Pentru a fi mai convingător, fostul președinte a cerut desecretizarea unor astfel de informări aflate în arhiva Președinției. Şi Victor Ponta a fost extrem de categoric. SRI susține c-a trimis beneficiarilor, pe parcursul a cinci ani, 100 de informări despre dezastrul dezinfectanților folosiți în spitale. Beneficiarii susțin că n-au primit așa ceva. Una dintre cele două părți minte. Care dintre ele? Răspunsul la întrebare devine o chestiune de interes național. Dacă SRI minte, înseamnă că nu și-a îndeplinit una dintre îndatoririle constituționale de bază. Aceea de a atrage atenția factorilor responsabili asupra unor atentate la siguranța națională. Dacă mint beneficiarii, înseamnă că aceștia au comis un abuz de serviciu, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu. ", mai spune Cristoiu.

Citeşte şi: Traian Băsescu îl ridiculizează pe șeful DNA: 'Asta căutau spionii despre Laura Codruţa Kovesi'

Jurnalistul nu se opreşte aici. Liviu Dragnea este cel acuzat de Cristoiu că ar face jocurile SRI. "Prin presiunea exercitată de liderii partidelor de Opoziție pentru punerea în mișcare a unuia dintre mecanismele constituționale. Asta deoarece se presupune că președintele și premierul sunt parte a jocului pro SRI. Un astfel de lider e Liviu Dragnea, președintele PSD. Ce face însă Liviu Dragnea? Sare în ajutorul SRI negînd că Victor Ponta ar fi primit vreo informare de la SRI. Pe Liviu Dragnea îl înțelegem. A fost tras pe sfoară în cazul procesului de la ÎCCJ. I s-a făgăduit că dacă face tot ce i se va spune ca șef la PSD va fi achitat. A fost condamnat la doi ani cu suspendare. Mai mult, deși Victor Ponta l-a avertizat că Ei – știa din experiență, te folosesc și apoi se șterg la fund cu tine, Liviu Dragnea s-a pomenit atacat după condamnare de toată Divizia Presă. Klaus Iohannis i-a cerut demisia și, de parcă Palatul Cotroceni ar fi devenit între timp a șaptea casă a Cuplului, i-a interzis să participe la Recepția de Ziua Europei. Cu toate acestea, concurîndu-l pe Valeriu Zgonea, el se grăbește să servească Patria, adică SRI. Vrea să-i ia locul lui Valeriu Zgonea în cadrul Unității. Înțelegem mai puțin PSD. Ține neapărat acest partid să devină, prin Liviu Dragnea, un Pluton al SRI!", a încheiat Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.