Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu sesizează un detaliu INEDIT, după măcelul din PSD: Asta mi-a sărit în ochi

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu remarcă un detaliu inedit, după războiul dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose. Cristoiu susține că imaginea cu Dragnea și Tudose, epuizați după ședința CExN va intra în galeria marilor momente politice din istoria post-decembristă.

Citește și: Rovana Plumb îl acuză de MINCIUNĂ pe Mihai Tudose. Mărturii din şedinţa PSD în care şi-a anunţat demisia

Citește și: Victor Ponta s-a DEZLĂNȚUIT: Fostul premier face DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre noii miniștri

”E lesne de înțeles de ce joi spre vineri noaptea, am tresărit dînd cu ochii de Secvența de la conferința de presă comună a lui Liviu Dragnea și a lui Mihai Tudose după reuniunea CExN.
Știam și eu deja, ca mai toți confrații din presă, că reuniunea se încheiase cu îngenuncherea PSD de către Sistem în urma șantajului ieftin numit demisia lui Mihai Tudose. Mihai Tudose, unul dintre politicienii crescuți în pepiniera de cadre a SRI, un fel de Ștefan Gheorghiu al ultimului deceniu, amenințase cu demisia din funcția de premier dacă nu pleacă din Guvern cele două penale, colege de partid, evident, una dintre ele Rovana Plumb, personaj istoric al Partidului, infinit mai importantă pentru istoria PSD decît Mihai Tudose, un neica nimeni pînă cînd a fost citat pe unitate ca premier al României.

Deoarece PSD se afla în fața unui șantaj – pleacă miniștrii puși de partid ca să le ia locul miniștrii puși de SRI sau premierul își dă demisia și atunci partidul trece în Opoziție -, ar fi fost de așteptat de la cel mai puternic partid din Istoria postdecembristă și nu numai, partidul care a repurtat în decembrie 2016 cea mai mare victorie electorală din ultimii 27 de ani, partidul care n-are Opoziție, să respingă șantajul prin votarea împotriva remanierii cerute de butonul numit Mihai Tudose.

N-a fost așa.
PSD s-a scăpat pe el la gîndul că s-ar putea pune rău cu Sistemul.
Prin urmare, le-a forțat pe cele două să demisioneze, le-a lăudat pe față și pe dos (Despre morți numai bine!) și n-a mai pus la vot la nimic.
După care, prin viteazul Liviu Dragnea a început să se smiorcăie la conferința de presă, că n-a avut ce face, dacă dînsele au demisionat…

Un partid care conduce România se poate confrunta la un moment dat cu situații de răscruce pentru țară, situații care cer curaj, determinare, eroism, ridicare la înălțimea momentelor de glorie din Istoria țării.
Păi dacă PSD n-a făcut față șantajului lui Mihai Tudose, cum va face el față șantajului unor atotputernici ai lumii?”, arată Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Secvența din noaptea de 12 spre 13 octombrie 2017 poate fi astfel înscrisă la rubrica Secvențe pentru Istoria României din Istoria postdecembristă alături de alte cîteva, considerate de mine pline nu numai de semnificație istorică, dar și de încărcătură dramatică:

iunie 2012, Adrian Năstase în salvarea care-l duce la spital după tentativa de sinucidere. Unul dintre cei mai importanți politicieni din postdecebrism, un om care a făcut Istorie chiar din primele zile de după căderea comunismului ieșea din casă și din politică pe targă, după ce încercase să se sinucidă. Pe toate televiziunile și pe toate site-urile, cel pînă mai ieri poreclit Eu, Supremul, era scuipat din toate pozițiile mediatice.

decembrie 2009, Mircea Geoană sărbătorește o iluzie: Ar fi cîștigat prezidențialele din 2009. A fost începutul sfîrșitului pentru politicianul Mircea Geoană, unul dintre cei mai importanți politicieni postdecembriști.

martie 2013, Traian Băsescu își ia adio pe rețelele de socializare de la PDL, partidul pe care l-a adus la putere, dar și partidul care l-a ținut pe el la putere. A fost o lovitură din care PDL s-a trezit îngropat pentru totdeauna în PNL.

iulie 2013, Dan Voiculescu, la coborîrea din mașina care-l aducea la DNA, apare în fața presei cu o lentilă a ochelarilor spartă. Mogulul Dan Voiculescu, cel care putea distruge prin Trustul său de presă imaginea unui politician, se autodistruge prin această imagine pe care și-a făcut-o cu mîna lui.

februarie 2015, Elena Udrea scoasă în cătușe de la DNA. De la ieșirea lui Ceaușescu din TAB n-am mai întîlnit un asemenea moment de răsturnare de destin. Atotputernica Elena Udrea, cea la a cărei ușă făceau coadă primari, politicieni, oameni de afaceri și ziariști, mai ales ziariști, era primul pas în infernul creat pentru ea de Codruța Kovesi. Va avea parte și Codruța Kovesi de un infern asemănător?

N.B. Am reprodus aici doar cîteva secvențe demne de a fi publicate la rubrica Secvențe de neuitat din Marele Spectacol al Politicii postdecembriste.
Dumneavoastră știți și altele de acest gen? Dacă da, vă rog să-mi le reamintiți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.