Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu, teorie ȘOC: Scandalul Rogozin îi 'servește' lui Klaus Iohannis

rogozin rusia moldova romania ziuaveche.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează, pe blogul său, scandalul iscat în urma interdicției acordat aeronavei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, de a pătrunde în spațiul aerian al României.

Cristoiu susține că România s-a implicat într-un scandal inutil de care Moscovase folosește pentru a-și întări imaginea "unei Rusii încercuite de Dușmanul străin", iar prin care președintele Iohannis caută să convingă poporul român să accepte achiziționarea sistemelor de rachete americane Patriot.

Se anunţă proteste MASIVE pe durată nedeterminată în penitenciare. Mihai Tudose și ministrul Justiției, constrânși să ia măsuri rapid

Ion Cristoiu atrage atenția că singurele consecințe pe care românii le vor suferi din acest eveniment o reprezintă cele 3,9 miliarde de dolari plătiți din banii românilor.

"Firește, amenințările lui Dimitrie Rogozin țin de spectacolul de sunet și lumini regizat de Moscovaîn cadrul uriașei campanii menite a crea imaginea unei Rusii încercuite de Dușmanul străin. Dacă e vorba de acțiuni împotriva României, Moscova nu apelează la cele pe față preferînd diversiunea secretă prin rețeaua din România și negocierea cu noua Înalta Poartă, cea care, ca și Înalta Poartă de pe vremuri, folosește țara noastră pe post de hămăitoare la gardul de Răsărit.
Noi însă ne-am trezit implicați într-un Scandal inutil, care a adîncit credința că ștabii din fruntea țării sînt înnebuniți să arate Portarilor de la cancelariile Marilor Puteri că România e o slugă credincioasă.

(...) Președintele e înnebunit să-și achite datoria față de Donald Trump pentru bătutul pe umăr:

Cele 3,9 miliarde de dolari pentru rachete Patriot la mîna a doua, luate de la Israel, una dintre cele mai ticăloase afaceri cu armament din Istoria României de la escrocheria Fokker pusă la cale de prințul Carol pe vremea regelui Ferdinand.
Dacă nu se achită, zbanghiul de Donald Trump, cel care pune un preț uriaș pe loialitate, îl înjură pe Twitter. Vă imaginați ce dezastru în România ar fi pentru Klaus Iohannis o astfel de lovitură?

Așa că președintele nostru, zis și al tuturor românilor, e în stare de orice pentru a smulge de la români cele 3,9 miliarde.
Cum să convingi poporul român să accepte luarea banilor de la salarii și pensii pentru fiarele vechi care sînt rachetele Patriot?
Prin amenințarea Rusiei.

(...) Luarea în serios a amenințărilor lui Rogozin ne lasă să întelegem că brusca noastră ipostază de mai catolici decît Papa își are explicația în tentativa de a exacerba pericolul rus pentru a ni se vîrî pe gît fiarele vechi de 3, 9 miliarde dolari", notează jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.