Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu: 'Un pământean îndrăznește s-o evalueze pe Însăși Codruța Kovesi'

cristoiu

Ion Cristoiu a comentat pe blog-ul său pe marginea posibilei schimbări din funcții a șefilor de la Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție, Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi.

"Nu s-ar putea spune că ducem lipsă de momente gogoliene provocate de viața social-politică. Pentru emisiunea de al România Tv, de duminică seara, pun la cale, împreună cu Letiția Bădescu, un grupaj care s-ar putea intitula, în stilul vechilor cronicari, Cum a fost vînat ministrul Justiției cu o întrebare și cum a scăpat el de fiecare dată viu și nevătămat. Din 12 martie 2017, seara, cînd a anunțat c-o evaluează pe Codruța Kovesi, lăsînd să se înțeleagă că-i posibilă o solicitare adresată președintelui de a o revoca din funcție, Tudorel Toader, ministrul Justiției, e urmărit de presă peste tot unde se duce (deocamdată nu i s-a postat echipă tv la poartă, dar nu-i încă timpul pierdut!), pentru a i se pune aceeași întrebare: O va revoca pe Codruța Kovesi?

Citește și: Kovesi, pe urmele Liei Olguța Vasilescu / VIDEO

De fapt, pentru a fi exactă, întrebarea ar trebui să sune altfel: Va propune ministrul Justiției președintelui revocarea Codruței Kovesi? Opțiunea pentru prima formulare nu ține de mania presei de a prescurta orice informație pentru a o transforma într-un titlu gen SMS trimis nevestei, știut fiind că acestea sînt cele mai scurte din lume. Opțiunea ține de luarea în calcul a unei realități. Revocarea propriu zisă depinde de președinte. Ministrul doar propune.

Chiar și în aceste condiții – ministrul doar propune, președintele dispune – întrebarea vizînd concluzia reevaluării e în ultima vreme principala întrebare a presei. Așa cum se va vedea din grupaj, Tudorel Toader dovedește o mare măiestrie în a nu da un răspuns precis. Răspunsul precis ar fi simplu: Voi solicita revocarea. Nu voi solicita revocarea. Tertium non datur.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.