Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Iliescu, lângă sicriul lui Radu Câmpeanu: 'Între noi se stabilise o relaţie de prietenie'/ FOTO

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
ion iliescu campeanu Inquam Photos

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, sâmbătă, că între el şi seniorul liberal Radu Câmpeanu se stabilise o relaţie de stimă reciprocă, respect şi prietenie. 

Fostul şef de stat a depus o coroană de flori la sicriul cu trupul neînsufleţit al seniorului liberal, care se află depus în holul central de la parterul Senatului. 

Evocând începutul anilor '90, Iliescu a afirmat că a contribuit, împreună cu Radu Câmpeanu, "la construirea unei structuri politice adecvate vremii".

Vezi şi: EXCLUSIV - Președintele ASF a fost audiat la DNA. Vezi în ce dosar/ DOCUMENT

"Am ţinut să exprim nişte gânduri calde, la adresa domnului Câmpeanu, cu care am avut o conlucrare pe care am apreciat-o amândoi. Ne-am cunoscut în ianuarie 1990, am contribuit împreună la construirea unei structuri politice adecvate vremii, când a apărut explozia de partide politice, după decretul lege din 31 ianuarie, şi la 1 februarie erau deja 30 partide constituite. Atunci, am avut o primă întâlnire cu preşedinţii celor 30 de partide, şi am constituit CPUN-ul. A fost o găselniţă potrivită pentru vremea respectivă. Domnul Câmpeanu a fost vicepreşedintele acestui organism", a spus Iliescu, potrivit Agerpres.

El a evidenţiat faptul că a avut cu Radu Câmpeanu o relaţie de respect reciproc, inclusiv în perioada în care acesta a fost vicepreşedinte al Senatului. 

"A fost perioada în care am conlucrat nemijlocit şi consider că, în istoria noastră, a construirii democraţiei româneşti noi, a fost o şcoală pentru noi toţi, care participam şi făceam parte din acest organism, dar şi pentru ţară, pentru că în dezbaterile din CPUN erau spectacolele cele mai interesante. Se televizau aceste dezbateri şi lumea, seara, stătea în faţa televizorului să guste spectacolul. A fost o perioada interesantă şi o şcoală politică, pentru noi toţi. Ulterior, domnia sa a fost ales în Senat, a fost vicepreşedinte al Senatului, am avut contacte nemijlocite, deci ne-am cunoscut, ne-am apreciat reciproc şi a rămas o relaţie de prietenie reală şi de stimă reciprocă", a adăugat Iliescu. 

Întrebat despre campania electorală din 1990, Iliescu a răspuns că a fost cea mai frumoasă dezbatere politică a candidaţilor la funcţia supremă în stat.

Vezi şi: Tiberiu Urdăreanu: L-am denunțat pe Ludovic Orban pentru că eram într-o situație limită

"Eu cred că a fost cea mai frumoasa campanie electorală, şi cea mai frumoasă dezbatere politică a candidaţilor la funcţia supremă în stat, cu domnul Câmpeanu şi domnul Raţiu. Îmi amintesc, Răzvan Theodorescu era mediator, împreună cu Victor Ionescu şi Emanuel Valeriu. Ei trei au moderat şi aveam două ore programate, dar la cererea spectatorilor, s-a întins dezbaterea până la miezul nopţii. Rămâne, cred, în istorie. Era prima dată când vedea lumea aşa ceva. O dezbatere liberă, a trei candidaţi pentru preşedinţia ţării. A fost şi un spectacol şi o şcoală politică pentru noi dar şi pentru cetăţeni. Deci, am trăit o istorie comună cu domnul Câmpeanu şi de aceea, între noi se stabilise o relaţie de stimă reciprocă, de respect şi de prietenie", a mărturisit Iliescu. 

Seniorul liberal Radu Câmpeanu a murit miercuri la vârsta de 94 de ani.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.