Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Țiriac, decizie fără precedent: A vândut tot pe aproape un miliard de euro

tiriac

Ion Țiriac, cel mai bogat român conform ediției de anul trecut a TOP 300 Capital, va ieși din acționariatul băncii UniCredit Țiriac, în urma unei tranzacții estimată la aproape un miliard de euro.

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu: Traian Băsescu va face pușcărie, Florian Coldea va fi dat afară + Alte BOMBE

Astfel, UniCredit Bank Austria AG si-a majorat capitalul detinut in cadrul UniCredit Tiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%.

“Tiriac Holdings Ltd. isi vinde cele 45 de procente din UniCredit Tiriac Bank S.A. catre UniCredit Bank Austria AG. Ca rezultat, capitalul detinut de UniCredit Bank Austria AG in UniCredit Tiriac Bank S.A. creste de la 50,6% la 95,6%. Finalizarea tranzactiei este preconizata inainte de sfarsitul lunii iunie 2015. Partile acordului au agreat sa nu dezvaluie pretul de vanzare sau oricare alte detalii ale tranzactiei. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte actionarilor minoritari ai UniCredit Tiriac Bank S.A. pentru a le achizitiona actiunile detinute”, anunta institutia financiara.

Citește și: Rolul decisiv din viața lui Traian Băsescu e jucat de o femeie: Cine este doamna

“As dori sa-i multumesc lui Ion Tiriac si reprezentantilor Tiriac Holding pentru colaborarea excelenta si pentru angajamentul aratat in ultimii ani. In urma achizitiei de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienti de retail si corporate din Romania, continuam acum sa ne consolidam si sa ne extindem pozitia pe piata din Romania prin aceasta tranzactie,” declara Carlo Vivaldi, vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit si Seful Diviziei Europa Centrala si de Est a UniCredit Bank Austria AG.

Citește și: Aflată în arestul de lux, Elena Udrea a aflat cu cât s-a vândut o geantă ca a ei: RECORD MONDIAL

Desi cele doua parti nu au precizat valoarea tranzactiei, aceasta ar putea fi una dintre cele mai mari tranzactii din sistemul bancar romanesc dupa criza. Potrivit unor informatii publicate anul trecut de presa italiana, pentru participatia detinuta de Ion Tiriac, UniCredit urma sa plateasca 700 milioane de euro, partial in numerar.

Citește și: Iată cum îți citește SRI mesajele din telefon și calculator și care sunt aparatele vulnerabile

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.