Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Mișa a demonstrat, după ședința de Guvern, cum cresc salariile cu DOI LEI, nu cu TREI LEI, cum AVERTIZA Klaus Iohannis / VIDEO

Președintele Klaus Iohannis anunța, săptămâna trecută, că un român cu salariu mediu brut va câştiga 3 lei după marea revoluţie fiscală PSD-ALDE. Imediat dupăp ședința de Guvern în care a fost aprobată OUG de modificare a Codului Fiscal, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a ieșit, într-o conferință de presă neobișnuită, în care a explicat, cu ajutorul unui retroproiector, cum salaraiile nu vor crește, așa cum anunța Iohannis, cu 3 lei, ci cu doi lei.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG DOCUMENTUL care arată cum se modifică CODUL FISCAL

Citește și: Surpriză pentru Traian Băsescu: Ce îi pregătește Guvernul Tudose

”Am adoptat o reducere a impozitului pe venit pentru salarii, reducere a impozitului pe venit pentru pensionari, PFA, venituri din chirii, din dobânzi, din premii, din activități agricole. O creștere cu 7,1 % a veniturilor pe care le realizează persoanele ce desfășoară astfel de activități.

Transferul contribuțiilor e prevăzută în programul de guvernare, aprobată în Parlament. În 2018 vom avea un impozit de 10% pe venit, contribuții la salariat de 35%. 15% din contribuțiile salariatului sunt trenasferate la angajator, iar de la angajator vor fi transferate 20% în 2018. În total, se realizează o scădere de 2,25%.

Citește și: Reacție FURTUNOASĂ a lui Rareș Bogdan! „Mizerabilii nu au limite!”

In anul 2017 vorbim de un impozit de 16%, contributii la salariati de 16,5%, contributii la angajator de 22,75%. In anul 2018 vom avea un impozit de 10%, contributii la salariat de 35%, conbtributii la angajator de 2,25%. De la 9 contributii, vor ramane doar 3 contributii. Vreau sa discutam despre procentul de 2,25% care ramane in sarcina angajatorului. Solicitatrea sindicatelor era ca acest procent sa fie mai mare, am introdus un procent mai mic.

Salariatii romani vor avea o contributie mai mare la pensie si vor avea o pensii mai mare in viitor. Vom avea distinct un mod de calcul pentru CAS. Practic, cel care desfasoara o activitate independenta va putea sa isi aleaga el salariul cu care sa fie platit, dar nu mai mic decat salariul minim. Sunt scutiti de la plata CAS si CASS cei care in anul precedent ai obtinut venituri lunare mai mici decat valoarea salariului minim.”, a spus Ionuț Mișa.

Conform calcului făcut de Mișa, după aplicarea noii OUG, pentru un salariu brut de 3.200 în acest an cu un venit net de 2.244, salariul brut va urca, în 2018, de la 3.200 la 3.840, iar salariul net va urca 2.246 de lei. Astfel, diferentța în plus, la net, e de 2 lei.

Citește și: Revoltător! Ce a descoperit directorul ANPC în carnea de vită achiziționată dintr-un cunoscut magazin din România .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.