Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Negoiță: Dacă nu se construiește noul stadion, fotbalul nu are viitor la Dinamo

www.sport.ro
Ionuț Negoiță

Acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii care a avut loc la sediul Ministerului de Interne, că "fotbalul nu are viitor" la gruparea alb-roșie dacă nu se va construi un nou stadion, conform Agerpres.

"Dacă nu se construiește noul stadion, la Dinamo fotbalul nu are viitor. Nu putem discuta despre fotbal cu un stadion care nu mai este de actualitate de foarte multă vreme. Mă bucur foarte mult că suntem o echipă, că mai sunt și oameni bine intenționați. Trebuie să luptăm pentru niște lucruri normale, lucruri care ar trebui să se întâmple natural. Pentru că discutăm doar de o societate care are o echipă de fotbal și despre o proprietate a statului care trebuie renovată. Acea înțelegere cu societatea domnului Badea este un capitol închis. Pentru că dânsul mi-a promis că vine azi și nu a venit. Sunt și alte variante, s-au analizat, iar acum suntem mai determinați ca oricând pentru că ne dăm seama că luptăm pentru o normalitate", a spus el.

"Echipa Dinamo va pleca de pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare doar în varianta în care se va demola actuala arenă. Avem speranța că vom avea o casă nouă cu condiții normale", a adăugat Negoiță. Finanțatorul Ionuț Negoiță, directorul general Adrian Mutu și președinta CS Dinamo, Monica Iagăr, s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a discuta despre modernizarea Stadionului Dinamo.

La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea. Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central''.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo. Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a subliniat în data 10 mai 2017 că singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.