Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordache, reacție după ce Avocatul Poporului a sesizat CCR: Iohannis nu are de ce să fie agitat

florin iordache

Avocatul Poporului a trimis, joi, la Curtea Constituţională sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Gabriela Firea, primele IMPRESII după deszăpeziri: Ce l-a NEMULȚUMIT pe primarul Bucureștiului

Chestionat cum vede acțiunea Avocatului Poporului de a sesiza la CCR legea 90/2001, dar și reacția Administrației Prezidențiale la acest test, Florin Iordache a afirmat că gestul i se pare unul normal, iar Administrația Prezidențială nu are de ce să fie agitată.

„Gestul Avocatului Poporului mi se pare un gest normal pentru că, din câte ştiu eu, dacă Avocatul Poporului, în legea care îl vizează, constată că există încălcări este obligat să sesizare Curtea Constituţională. În acelaşi timp, am văzut şi eu reacția purtătorului de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale...foarte agitată. Nu cred că are de ce să fie agitată, atâta timp cât dacă Avocatul Poporului constată că o lege este neconstituţională este un drept normal şi legal. Decizia pe care o va lua CCR şi apoi va fi transpusă în lege în Parlament este o decizie normală şi trebuie respectată.”, a declarat Florin Iordache, la sediul CSM.

Întrebat dacă argumentele prezentate de Avocatul Poporului sunt „beton”, aşa cum a declarat Victor Ciorbea în cazul sesizării la CCR a legii respective, ministrul Justiţiei a susţinut că acestea sunt legale. 

„Sunt nişte argumente legale, din punctul meu de vedere. Eu aştept decizia CCR şi aceea este decizia care trebuie să fie apoi aplicată în lege”, a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.