Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipocriziile lui Cioloș

usr ciolos

Cioloș a reușit să își proiecteze o imagine bună în rândul unei bune părți a românilor. A avut și un context favorabil, în societate existând dorința de a acea un lider curat, onest, care să fie în antiteză cu politicienii de la vârf. Mitul eroului s-a creionat pas cu pas, pentru că au văzut în Cioloș un politician atipic. L-au identificat cu tehnocratul care vine de la Bruxelles să se pună în slujba țării. Da, Cioloș este un tip mult mai decent decât mulți dintre politicienii din ultima vreme. De aici, însă și până la constituirea unor excese de genul „Premierul stă la stop și așteaptă ca un om normal”, nu a fost decât un pas.

Interviul de ieri arată și un altfel de om. Declarațiile de genul „i-am rugat pe cei de la PNL și USR să nu mai folosească pozele cu mine”, delimitarea de cele două partide, ne arată un Cioloș ipocrit. Nimeni nu este atât de naiv să creadă că toate demersurile făcute până acum: România 100 preluat și de PNL și de USR nu s-a făcut fără discuții prealabile. Participarea la mitingurile electorale, mesajele date la începutul campaniei-pro PNL, anti-PSD, toate trebuie să fi făcut parte dintr-o strategie pusă de comun acord. Și acum vine schimbarea, delimitarea de cele două forțe politice.

Citiți și: Dacian Cioloș pune la pământ PNL și USR: Nu intru în ceva ce nu cred

Mai cunoaștem în istorie un eveniment de acest gen povestit de fostul președinte, Traian Băsescu, care spunea că Cioloș s-a arătat dispus să intre în PSD pentru a-și putea păstra postul de Comisar European. Și atunci, Cioloș a fost extrem de pragmatic și a încercat să își atingă strict interesul lui.

Cioloș este într-adevăr mult mai bun decât Ponta, Dragnea și alții, dar asta nu ne împiedică să nu facem o scurtă analiză a momentelor în care Premierul a dat dovadă de ipocrizie. Poate va face și el o scurtă analiză și va reuși ca în viitor să nu mai repete actele de acest gen, tocmai pentru a nu i se contura profilul „ipocritului”

Ipocriziile lui Cioloș

  • A tăcut când i-au fost impuși miniștri și nu a spus cine i-a băgat pe gât. Celebrul caz al tânărului desemnat la sănătate, care a dus și la primul scandal de imagine. Premierul și l-a asumat, nu a scos niciun cuvânt despre cine i-a făcut propunerea.
  • Și-a asumat toți miniștri deși știm cu toții că au fost negocieri politice între principalele partide.
  • A proiectat imaginea guvernului tehnocrat, deși la vârf este și domnul Dâncu. Vicepremierul Dâncu și-a dat demisia din PSD, dar este de notorietate faptul că relațiile sale cu PSD și în special cu Dragnea sunt în continuare de colaborare.
  • Păstrarea lui Tobă în guvern până la momentul acțiunii DNA, deși fostul ministru de interne era suspectat de plagiat. Cioloș singur a ridicat ștacheta spunând că nu va accepta miniștri plagiatori în cabinetul său, dar tot el a tăcut mâlc pe marginea acestui subiect.
  • Acțiunea Cumințenia Pământului. Prezentarea campanie de subscripție publică ca fiind un succes, deși nu s-a realizat strângerea sumei necesare.
  • Demiterea unor prefecți la solicitarea partidelor. Ori suntem tehnocrați, ori nu mai suntem.
  • Folosirea dublului discurs la momentul demiterii unor miniștri. Cel mai cunoscut caz ministrul Bostan. L-am demis deși a făcut lucruri bune.

Toate acestea sunt elemente care ne arată și o altă față a lui Cioloș. Poate, pe viitor, domnul Prim-Ministru nu va mai avea astfel de gesturi și vom avea un Cioloș mai onest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.