Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză ȘOC a lui Ion Cristoiu: 'Klaus Iohannis a făcut o NEGUSTORIE cu Liviu Dragnea'

iohannis dragnea machiavelli.ro

Ion Cristoiu a scris pe blog-ul său despre declarația președintelui Iohannis privind Guvernul Tudose și posibilitatea achiziționării de către statul român a sistemului de rachetă defensiv Patriot, în valoare de 3,9 miliarde de dolari.

"Klaus Iohannis n-a corespuns așteptărilor anti-PSD din România verii lui 2017. El, care și-a pus vesta de lucrător la Drumuri pentru a protesta în chip TeFeList față de Ordonanța 13, el care nu s-a dat în lături de la a refuza prezența la Recepția de 1 decembrie a liderilor PSD și ALDE, de parcă Palatul era una dintre numeroasele sale case de la Sibiu, a manifestat față de Criza politică declanșată de PSD nu numai o detașare ciudată, dar și o bunăvoință ieșită din comun.

Citește și: Capcanele noului Cod Administrativ, marca Sevil Shhaideh. Cum sunt scăpați de justiție miniștrii și funcționarii publici

Cum se explică asta?

Răspunsul ni-l dă anunțul privind cumpărarea de către România, contra colosalei sume de 3,9 miliarde dolari, a Rachetelor Patriot. Așa cum am scris anterior, această afacere dezastruoasă pentru România (chelului tichie de mărgăritar îi trebuie!) e rezultatul direct al negustoriei dintre Donald Trump și Klaus Iohannis. Lui Klaus Iohannis, disperat să beneficieze de un bătut pe umăr din partea președintelui american, i s-a cerut să se dea peste cap pentru ca SUA să poată vîrî pe gît României sărace o comandă de armament de mărimea sumei de 3,9 miliarde dolari.

(...) Mă văd obligat să adaug:

Costă România și dezastrul produs de Guvernarea PSD-ALDE.

Pentru că de dragul bătutului pe umăr, Klaus Iohannis a făcut o negustorie cu Liviu Dragnea:

Debarcarea lui Sorin Grindeanu în sprijinul dat de noul Guvern și de majoritatea parlamentară pentru achiziționarea rachetelor Patriot.

Cine-l știe cît de cît pe Liviu Dragnea își dă seama că acesta nu se putea lansa în debarcarea lui Sorin Grindeanu fără o înțelegere prealabilă cu Klaus Iohannis. Aventura desemnării premierului în decembrie 2016 îi arătase lui Liviu Dragnea ce înseamnă să ajungi la pixul președintelui. Cum să se aventureze el într-o nouă cerere adresată pixului prezidențial fără încredințarea că pixul nu va face mofturi?

Citește și: Carmen Dan aruncă BOMBA după investigația Rise Project: Raportul DGIPI este 'prefăcut'

Bunăvoința ciudată a lui Klaus Iohannis față de hîrjoanele lui Liviu Dragnea își au explicația în trocul dintre cei doi.

Klaus Iohannis, angajat la Washington să cumpere rachetele de 3,9 miliarde dolari, avea nevoie de bunăvoința majorității parlamentare pentru aprobarea acestei sume și mai ales de bunăvoința PSD și ALDE față de această achiziție. Singurul care putea mîrîi împotriva acestei nebunii finaciare era PSD, reprezentant al unui electorat conștient că banii pentru rachetele Patriot sînt luați de la gura celor mulți și amărîți.

Klaus Iohannis a obținut de la PSD angajamentul că nu-i va pune bețe în roate în realizarea afacerii impuse de Donald Trump.

La rîndu-i, Klaus Iohannis s-a angajat că nu-i va pune lui Liviu Dragnea bețe-n roate în chestiunea debarcării lui Sorin Grindeanu și, ulterior, că va sprijini Guvernul Mihai Tudose.

Și astfel bătutul pe umăr al lui Klaus Iohannia costă România și dezastrul Guvenării PSD", a scris Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.