Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză explozivă a unui analist politic! De ce a acceptat Iohannis propunerile de miniștri: 'A înghițit de nevoie o broască râioasă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Paul Stănescu Klaus Iohannis

Stelian Tănase crede că președintele Klaus Iohannis a făcut un compromis prin semnarea decretelor de numire ale noilor miniștri. "A vrut să detensioneze poate situatia. A fost poate o intelegere subterana cu Mihai Tudose!?", a scris analistul politic pe blog.

"Ieri seară, atmosferă de înmormîntare la palatul Cotroceni. Nu discursuri, nu șampanie, nu îmbrățișări. Klaus Iohannis nu părea nici el fericit. Nici invitații săi, de altfel. Locul lor nu era acolo, se vedea cale de o poștă. A fost cea mai rece ceremonie de investitură la care am asistat. Jurămîntul depus de Paul Stănescu, Felix Stroe și Marius Nica a sunat fals în gura lor. Era clar și pentru cei în cauză că se simțeau anapoda, stingheri, pentru că erau în impostură. In alte țări, civilizate de data asta, rămîneau binemersi portari de hotel, casieri la tren, amploiați într-un birou. De ce erau așa de posaci si de țepeni? A fost o secvență dintr-un film prost, oricum.

Citește și: Dan Voiculescu se TEME de ce e mai rău după interviul dat la România TV: Atac dur la adresa lui Kovesi

Situația a fost atit de evidentă încit au circulat zvonuri insistente prin redactii ieri că președintele Klaus Iohannis va respinge cel puțin doi din cei trei propuși de PSD. Pe la prinz chiar m-a sunat o televiziune cerindu-mi by phone se comentez zvonurile.Am refuzat atita vreme cit era vorba despre incertitudini. Bine am făcut, pentru că seara s-a adeverit bănuiala că nimic nu era cert. Totusi am văzut talk show-uri pină la ora ceremoniei de investitură care tăiau frunza la cîini, speculind cu aplomb de ce Iohannis nu va semna decretele. Fireste, cu obișnuitul aer al jurnalistilor care se cred superinformați, cînd de fapt contrariul este adevărat.

Surpriză. Nu s-a intimplat cf presupunerilor și nici cf. asa ziselor știri venite pe surse. Fiecare jurnalist are pe cineva in cercurile informate la care poate apela pentru a obtine ceva confidential. Jucăria nu a fcț. și de data asta. Nimeni nu a ghicit că Iohannis ii va lăsa pe cei trei – in corpore – să devina miniștri. Motive avea destule să îi blocheze, instrumente constituționale, de asemenea. A preferat o mișcare neașteptată ( nu știu cît de bună) si a semnat. A înghițit de nevoie o broască rîioasă. Dar așa e în politică. A calculat cred că nu e bine să avem o criză politica la Bucuresti în toamna/iarna asta. A vrut să detensioneze poate situatia. A fost poate o intelegere subterana cu Mihai Tudose!? Pesemne că are consemn de la Bruxelles să pacifice lucrurile. De altcineva nici nu asculta.Numai dinspre nord-nord vest! Ca Hamlet.

Citește și: Imagine senzațională cu primarul Timișoarei: Cum a apărut Nicolae Robu la cinci luni de la operație - FOTO

Nu am o explicație valabilă pentru acceptul său neasteptat de aseară. Episodul este o enigmă.", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.