Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză HALUCINANTĂ: 'Prin DNA, SRI e mult mai puternic decât fosta Securitate'

ipoteza

Jurnalistul Ion Cristoiu lansează o ipoteză incendiară: „prin DNA, SRI este mult mai puternic decât fosta Securitate”. Reacția jurnalistului vine după protestul de pe 5 martie manifestat pentru susținerea depolitizării instituțiilor publice. De asemenea, Ion Cristoiu afirmă că protestul de duminică a fost gestionat de „instituțiile de forță SRI-DNA” într-o manieră ce amintește de mișcările fasciste.

„Binomul SRI-DNA – coloana vertebrală a Sistemului – a meșterit duminică seara un moment unic în istoria lumii civilizate:
O demonstrație de susținere a unei Instituții de forță – DNA – cu slogane amintind de mișcările fasciste de stradă: Codruța, Codruța / Leag-o pe Olguța!
Codruța e Codruța Kovesi, șefa unui Departament al Parchetului General, iar Olguța e Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii în Guvernul Sorin Grindeanu", notează Cristoiu pe blogul său.

ALERTĂ - RL: Mugur Isărescu a turnat la Securitate

Jurnalistul mai dezbate în postarea sa pe blog și dosarul penal al Liei Olguța Vasilescu, despre care Cristoiu notează a fost reținută în mod abuziv.

Ion Cristoiu taxează și felul în care anumite trusturi media au prezentat arestarea Olguței.

„Ca primar Lia Olguța Vasilescu a fost victima Binomului SRI-DNA. Reținută pentru 24 de ore, în chip abuziv, Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată. Dosarul, încropit de DNA după metode securistice, a fost retrimis de instanță pentru refacere completă. Dovada zdrobitoare că era un fals de la un capăt la altul. Acum, teoretic, ființe bipede din România lui 2017, au cerut ca Codruța s-o aresteze din nou abuziv pe Lia Olguța Vasilescu.
Și mult mai grav, Divizia Presă a Binomului, în frunte cu postul penalului Maricel Păcuraru – Realitatea Tv – scos din pușcărie în urma unui deal între Codruța Kovesi și conducerea postului, a salutat astfel de slogane ținînd de mișcările prin care PCR a pus mîna pe putere în 5 martie 1945”, scrie Cristoiu pe blogul său.

ALERTĂ la Penitenciarul Rahova: Un deținut condamnat pentru omor a evadat

Jurnalistul aduce în discuție, de asemenea, și dosarele fostului șef al ANI, Horia Georgescu precum și a fostului judecător CCR, Toni Greblă despre care Cristoiu notează că au fost victimele Binomului SRI-DNA.

Ion Cristoiu își argumentează opinia declarând că modul în care cele două instituții își revolvă interesele "încalcă grav Constituția".

„Și Horia Georescu și Toni Greblă n-au fost victimele DNA, ci victimele Binomului SRI-DNA.
Ca născocitor al sintagmei Binomul SRI-DNA, cred c-ar trebui să precizez încă o dată ce înțeleg eu prin aceasta:
Înțeleg o frăție banditească între două instituții de forță – SRI și DNA – prin care fiecare își rezolvă intersele.
În cadrul acestei frății, DNA beneficia de informațiile date de SRI, care spiona și continuă să spioneze tot ce mișcă în țara asta, încălcînd grav Constituția. Prin implicarea SRI în Supravegherea tehnică, procurorii DNA primeau de la SRI mură-n gură un întreg dosar.
Procurorilor nu le rămînea decît să cheme victima investigațiilor SRI și s-o confrunte cu dovezile.
În rest, procurorii DNA își vedeau de treburile lor:
De beții, de curvăsării, de abuzuri, de corupție și de lingușirea Codruței Kovesi ori de cîte ori aceasta le apărea în vis.
Ce obținea SRI din această frăție?
Răspunsul ni-l dau cele două cazuri:
Al lui Horia Georgescu și al lui Tony Greblă:
Horia Georgecu și Tony Greblă trebuiau scoși din joc, pentru că îndrăzniseră să nu asculte ordinele SRI”, mai este de părere Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.