Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPOTEZĂ Iohannis joacă în forță pentru că vrea ceva la schimb. Ce și-ar dori președintele

secret

STIRIPESURSE.RO relata acum aproape 10 zile că actualul premier și-ar dori să continue în România în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE) sau în calitate de consilier prezidențial.

Vezi și: PSD convoacă forul suprem pentru a lua DECIZIA: spre suspendare sau desemnarea unei alte persoane

În actualul context politic subiectul este reluat, dar din altă perspectivă. Jurnalista Alessandra Stoicescu susține că în fapt actuala criză politică artificială nu este altceva decât o încercare de negociere din partea președintelui Klaus Iohannis. Citând surse politice jurnalista susține că președintele ar fi încercat propunerea lui Dacian Cioloș în fruntea SIE, dar s-ar fi lovit de refuzul categoric al PSD. În aceste condiții și președintele a ar fi adoptat o poziție de forță respingând fără nici o explicație propunerea lui Sevin Shhaideh pentru funcția de prim-ministru.

La SIE postul este liber după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu și serviciul este condus în acest moment de prim-adjunctul directorului SIE, generalul Silviu Predoiu.  Ar putea arăta încrederea de care se bucură Dacian Cioloș în ochii președintelui care l-ar ține astfel la păstrare pentru vremuri mai bune. Amintim că fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a venit la Palatul Victoria direct din fruntea SIE unde fusese adus de Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.