Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPP cere DNA să investigheze acuzațiile la adresa lui Ponta și Dragnea

dna

IPP solicită DNA să investigheze afirmațiile făcute în ultimele 24 de ore de Mircea Geoană și Marian Vanghelie cu privire la rolul lui Liviu Dragnea și al lui Victor Ponta în obstrucționarea dreptului la vot al românilor din diaspora la alegerile prezidențiale 2014, fapte ce pot face obiectul art. 13 din legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancționarea faptelor de corupție, se arata intr-un comunicat de presa.

Luând act de declarațiile de astăzi ale unuia dintre foștii lideri marcanți ai Partidului Social Democrat (PSD) - Mircea Geoană, fost Președinte al partidului, candidat al acestui partid în alegerile prezidențiale 2009 și anume: „Am informaţii că a fost o discuţie şi ştiu clar că Ponta exclusiv a decis să nu fie mai multe secţii” (stiripesurse.ro - redactor Florin Puşcaş, 28.11.2014)”, aspecte confirmate și de Marian Vanghelie prin declaraţiile acestuia oferite presei centrale, anume: "Domnul Ponta știa (de nevoia suplimentării secțiilor - notă stiripesurse.ro, Redactor Florin Pușcaș, 28.11.2014) și Dragnea l-a oprit. [...] Domnul Dragnea a zis că dacă se vor face mai multe secții în străinătate se vor pierde alegerile"), Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicită Direcției Naționale Anticorupție să investigheze posibila încălcare a art .13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancționarea faptelor de corupție (”Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”) de către liderii PSD, printre care Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Considerăm că se impune de urgenţă ca DNA să verifice aceste informații în condițiile în care, la cele două tururi de scrutin pentru alegerile prezidențiale 2014, unui număr de peste 200.000 de români din diaspora li s-a încălcat dreptul constituțional de a vota, aceştia nereușind să intre în secțiile de votare în intervalul aferent votării stabilit prin lege, după 8 ore de așteptare la coadă în faţa secţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.