Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Pimen, REVOLTAT: 'Resursele ţării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru'

pimen

De Ziua Bucovinei, ÎPS Pimen a atacat problema restituirii pădurilor către Fondul Bisericesc, după ce procesul ce viza retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure şi care s-a întins pe ani întregi a fost câştigat de Romsilva. El a spus că a fost la Curtea Constituţională şi a arătat că biserica a fost întotdeauna proprietarul acelor păduri, însă procurorii au susţinut că acestea nu a fost niciodată în proprietatea bisericii.

ÎPS Pimen a ţintut să atragă atenţia şi asupra faptului că resursele ţării au fost vândute la străini de către trădători din „sânul nostru”, iar acum românilor le-a rămas doar ce trece printre degete. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a explicat că Bucovina este o provincie unică în Europa, cu valori de patrimoniu ce nu se găsesc nicăieri în lume, conform Adevărul.

Citește și: Dan Puric, discurs APRINS la Cluj: 'Să-ți fie rușine că ești român...' - VIDEO

„Virtutea este rezultatul unor eforturi pentru a învinge ceea ce e răul. Si răul înlocuit cu ceea ce este bine. Nu putem avea viitor fără a cunoaşte şi a cinsti trecutul, a spus Regele Mihai în faţa Parlamentului ţării noastre. Se cade să ne aplecăm mai mult asupra istoriei poporului nostru şi a Bucovinei. În Parlamentul vienez era şi Eudoxiu Hurmuzachi şi a avut curajul şi demnitatea de român să spună împăratului că românii sunt nedreptăţiţi privind administrarea Fondului Bisericesc. Acesta e român bucovinean.

Acum câteva săptămâni am fost la Curtea Constituţională, unde am arătat că am fost întotdeauna proprietari ai Fondului, iar un procuror a spus că niciodată nu am fost. Deci, avem de luptat de aici pentru a trăi prin unire ca cetăţeni ai acestui pământ. Dumneavoastră veţi hotărî. Vârsta mea e la stadiul de încheiere a socotelilor. Oricum, poporul de aici iubeşte ţara şi este credincios. Cultura consumă bunurile materiale şi nu produce bunuri materiale.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

Eu ca venetic cunosc foarte bine sufletul acestui popor din Bucovina. Cui să vândă produsele muncii lor bucovinenii şi pe cât? Pe preţ de pomană? Ca să poată şi ei la rândul lor ajuta cultura. Resursele ţării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru. Veniturile uriaşe acolo merg, în afara ţării. La noi rămâne ce trece printre degete”, a transmis ÎPS Pimen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.