Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irak promite sfârșitul ISIS: Care e termenul limită

statul islamic

Premierul irakian Haider al-Abadi a promis vineri că gruparea jihadistă Statul Islamic va fi îndepărtată din Irak până la sfârşitul anului, în timp ce armata pregăteşte o ofensivă asupra bastionului grupării din Mosul, relatează AFP.

'Zona eliberată până în prezent reprezintă mai mult de jumătate din ce era ocupat de Daesh (acronim arab al SI) (...) Dorim ca acest an să fie ultimul din existenţa Daesh în Irak', a declarat el în cursul Conferinţei privind securitate de la Munchen (sudul Germaniei). 'În acest an, este o promisiune, vom elibera Ninawa, Mosul, care este ultimul oraş din ultimul guvernorat controlat de Daesh', a afirmat el. Premierul a subliniat că sarcina este de acum 'reconstrucţia zonelor ocupate şi distruse' de către SI, adăugând că Irakul se confruntă cu 'o scădere enormă a a veniturilor din petrol', în special din cauza prăbuşirii cursului la petrol.

Armata irakiană desfăşoară mii de oameni în nordul Irakului în vederea lansării unor operaţiuni pentru recucerirea Mosul, al doilea oraş din ţară, controlat de SI din iunie 2014. Comandantul coaliţiei internaţionale împotriva SI, generalul Sean MacFarland, a declarat recent că generali irakieni nu au în vedere preluarea controlului la Mosul înainte de sfârşitul anului 2016, chiar începutul anului 2017, anunță Agerpres.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.