Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran: Cel puţin 21 de oameni au murit într-o explozie la o mină de cărbune/ Operațiuni de salvare

reuters
mina. mineri

Cel puţin 21 de oameni au murit miercuri şi alte câteva zeci au fost răniţi în urma unei explozii la o mină de cărbune din provincia Golestan, în nordul Iranului, transmite EFE preluat de agerpres

Şeful Camerei de Industrie şi Mine din Golestan, Reza Bahrami, a precizat că până în prezent au fost recuperate corpurile a 21 de mineri care au intrat în subteran pentru a-i salva pe colegii rămaşi blocaţi în urma exploziei. 

Acest bilanţ al victimelor nu se referă la cei 32 de muncitori care au rămas prinşi în subteran după explozie, a indicat Bahrami, citat de mediile oficiale iraniene. 

În accident s-au înregistrat de asemenea 69 de răniţi, unii dintre ei cu arsuri, în timp ce alţii au primit îngrijiri ca urmare a inhalării unor gaze toxice. 

În interior rămân încă 32 de mineri, care se află la circa 1.800 de metri adâncime", conform directorului Serviciului iranian de Urgenţă, Pir Hosein Kolivand. 

Echipele de salvare au reuşit să ajungă pentru moment doar la 800 de metri sub pământ. 

Kolivand a explicat că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz şi a afectat două secţiuni ale minei, care s-au prăbuşit blocând în subteran între 70 şi 80 de persoane. 

Eforturile de salvare s-au văzut puse în dificultate de cantităţile foarte mari de gaz metan acumulate în interiorul minei, unde a fost săpat un tunel secundar pentru a facilita accesul. 

Mina Zemestan Yurt este situată aproape de Azadshahr, în provincia Golestan, iar la aceasta lucrau circa 500 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.