Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran consideră 'regretabilă' restabilirea parţială a decretului preşedintelui Trump privind migraţia

thedailybeast.com
iran

Şeful diplomaţiei iraniene Javad Zarif a calificat marţi drept 'regretabilă' decizia Curţii Supreme americane de a restabili parţial decretul antiimigraţie foarte controversat al preşedintelui Donald Trump, relatează AFP. 'Este regretabil faptul că instanţa supremă a decis să respingă decizia jurisdicţiei precedente sau cel puţin intenţionează să o facă', a declarat Javad Zarif în faţa presei, la Berlin, apreciind că 'aceasta nu îmbunătăţeşte securitatea nimănui'.

'Noi am crezut întotdeauna că interdicţia intrării musulmanilor nu are nicio justificare în fapte şi nu ajută lumea să lupte împotriva terorismului', a declarat ministrul, apreciind că, dimpotrivă, această măsură îi va ajuta pe extremişti să facă recrutări.

'Din nefericire, este regretabil ca cetăţenii ţării de pe listă care nu au participat niciodată la un act terorist împotriva SUA să fie pedepsiţi pentru acte acte comise de alte ţări care nu se află pe listă', a subliniat şeful diplomaţiei iraniene. În baza deciziei înaltei jurisdicţii cu sediul la Washington, decretul care interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şase ţări musulmane -Siria, Libia, Iran, Sudan, Somalia şi Yemen - se va aplica imediat în cazul oricărei persoane care 'nu a stabilit o relaţie de bună credinţă cu o persoană sau entitate în SUA', conform Agerpres. Mai exact, orice locuitor al acestor ţări care va fi total necunoscut autorităţilor americane nu va primi aprobarea de a intra pe teritoriul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.