Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a făcut LISTA NEAGRĂ cu dușmani: SUA, Marea Britanie şi Israelul! Ce urmează

iran mana

Ghidul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a lansat vineri o diatribă virulentă împotriva celor care rămân 'duşmanii' Iranului - SUA, Marea Britanie şi Israelul - într-un discurs rostit cu prilejul comemorării a 27 de ani de la moartea fondatorului Republicii Islamice, imamul Khomeini, potrivit AFP.

'Statele Unite, Marea Britanie malefică şi regimul sionist sinistru şi canceros (...) sunt principalii duşmani' ai Iranului, a afirmat ayatollahul Khamenei într-un discurs rostit în faţa unor lideri iranieni şi a miilor de persoane adunate la mausoleul predecesorului său, decedat în 1989.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Doi lei au fost împușcați după ce un tânăr sinucigaș s-a aruncat în cușca lor / VIDEO

Khamenei a acuzat SUA că nu-şi respectă angajamentele conform acordului nuclear încheiat cu ţările Grupului '5+1' (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) în iulie 2015, intrat în vigoare în luna ianuarie 2016. Discursul său a fost punctat de lozinci precum 'moarte Americii' şi 'moarte Israelului'.

'Nu trebuie să uităm experienţa negocierilor nucleare. Am negociat cu '5+1' şi chiar separat cu SUA. Am ajuns la unele rezultate. Iranul şi-a respectat angajamentele, dar americanii, care nu sunt nici de încredere, nici credibili, s-au eschivat până acum' să le pună în aplicare, a declarat liderul suprem iranian.

Citește și: Un oraș din Spania a INTERZIS jucăriile sexuale: Ce pățesc cei care au așa ceva

După intrarea în vigoare a acordului nuclear, o mare parte din sancţiunile internaţionale au fost ridicate de către ONU, SUA şi Uniunea Europeană (UE). Dar SUA şi UE menţin în continuare sancţiunile legate de programul balistic al Iranului, de situaţia privind drepturile omului şi sprijinul Teheranului pentru grupări precum Hezbollahul libanez, calificate drept teroriste de către SUA.

Iranul acuză în special SUA că nu fac destul pentru ca marile instituţii bancare internaţionale să nu se mai ferească să facă afaceri cu Teheranul de teama unor represalii din partea Washingtonului, scrie agerpres.ro.

Citește și: INCREDIBIL Soția și cumnatul lui Condrea, cu bodyguarzi la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.