Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a prezentat prima dronă 'sinucigaşă'

Iranul a dezvoltat o "dronă sinucigaşă", cu o rază de acţiune de 1.000 de km, pentru misiuni de supraveghere şi de atac atât pe uscat, cât şi pe mare, a relatat miercuri agenţia de presă Tasnim, apropiată Corpului Gardienilor Revoluţiei (IRGC), armata de elită a regimului islamic iranian, potrivit AFP şi Xinhua.

Acest tip de dronă - care poate transporta încărcături explozive, dar care nu poate fi echipată cu rachete - dispune de dispozitive optice sofisticate şi are capacitatea de a zbura pe timp de noapte pentru a atinge obiective atât la sol, cât şi pe mare, potrivit agenţiei Tasnim, care a publicat imagini ale acestui aparat la sol.

Citeşte şi: Reşedinţa ambasadorului SUA din Moscova, ATACATĂ - FOTO

Aparatul poate să zboare cu o viteză de 250 km/h atât la o altitudine de 900 de metri, cât şi la nivelul de numai 50 de centimetri deasupra apei mării, ceea ce îi oferă posibilitatea să lovească o navă de război.

Drona, proiectată şi pentru operaţiuni de patrulare, de recunoaştere şi de luptă, este echipată cu dispozitive optice avansate pentru viziune de noapte ce pot fi utilizate în condiţii de umiditate.

Citeşte şi: NEVESTELE unui lider jihadist, expulzate din Turcia şi inculpate în Franţa

La începutul lunii octombrie, Gardienii Revoluţiei au prezentat deja o dronă de atac denumită 'Saegheh', care a fost construită după modelul unei drone americane interceptate în Iran în decembrie 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.