Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul, avertisment transmis Turciei

siria iran

Iranul avertizeaza Turcia în privinta intensificarii legaturilor cu Arabia Saudita, care pierde din ce în ce mai multi aliati din cauza politicilor sale gresite în Orientul Mijlociu, informeaza publicatia turca Hurriyet Daily News, potrivit Mediafax.

"Cred ca Arabia Saudita va fi lasata singura, cu deciziile sale gresite. De aceea, le spunem turcilor: Fiti precauti! Nu stati de partea pierzatorilor", a declarat, miercuri, adjunctul ministrului iranian de Externe, Ibrahim Rahmanpour.

Rahmanpour a purtat discutii cu oficiali ai Ministerului de Externe turc pe tema problemelor din regiune, concentrându-se, în special, pe situatia din Siria.

"Nu suntem îngrijorati în privinta Turciei", a precizat Rahmanpour. "Sunt sigur ca Turcia ia în considerare pozitia si interesele Iranului. Dar vom astepta si vom vedea daca aceasta cooperare (militara) între Turcia si Arabia Saudita va avea loc sau este doar un zvon", a adaugat oficialul iranian.

Discutând despre posibilitatea de a mobiliza trupe saudite la sol în Siria trimitându-le prin Turcia, oficialul iranian a explicat ca exista o sansa foarte mica în acest sens, tinând cont ca mare parte din frontiera turco-siriana este închisa.

"Mobilizarea de trupe militare saudite în Siria este pura propaganda. Ei nu au o astfel de forta militara. Ei pot sa trimita doar militari straini pe care sa îi plateasca, asa cum au facut multa vreme. Se pare ca acele forte teroriste din Siria au fost destabilizate si cauta sa scape plecând în Libia. Aceasta declaratie a Arabiei Saudite este doar ca sa creeze asteptari în rândul acelor luptatori si sa nu paraseasca Siria", a explicat Rahmanpour.

Legaturile diplomatice dintre Iran si Arabia SAudita s-au deteriorat la începutul lunii ianuarie dupa ce conducerea saudita a ordonat executarea, într-o singura zi, a 47 de persoane condamnate de acte de terorism, printre care un important lider siit, Nimr al-Nimr, ceea ce a creat indignare în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.