Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul avertizează DUR Statele Unite ale Americii: Țara nu va mai rămâne tăcută dacă SUA nu-şi respectă angajamentele

Red Pepper
Hassan Rohani

Preşedintele iranian Hassan Rohani a avertizat sâmbătă Statele Unite ale Americii (SUA) că ţara sa va răspunde într-o manieră ''corespunzătoare'' oricărei încălcări a acordului nuclear, avertisment lansat de liderul de la Teheran în momentul depunerii jurământului în faţa Parlamentului, relatează AFP. 

Înainte de ceremonia de învestitură, Hassan Rohani (68 de ani) a primit-o pe şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, făcând apel la eforturi mai mari pentru prezervarea acordului nuclear din 2015 dintre Iran şi marile puteri după noile sancţiuni americane împotriva Teheranului.

Vicepreședintele Parlamentului European 'traduce' vizita lui Macron în România. Ce se află în spatele deciziei președintelui Franței


''Republica Islamică nu va fi niciodată prima care va încălca acordul nuclear (...), dar nu va mai rămâne tăcută dacă SUA nu-şi respectă angajamentele'', a afirmat Rohani în discursul său de învestitură. ''Iranul va răspunde sancţiunilor prin acţiuni corespunzătoare şi reciproce'', a adăugat el.

'Regele gresiei' dă peste cap planurile Primăriei Sectorului 1: Ce milionar vrea să preia Rapidul


Iranul estimează că noile sancţiuni americane, care vizează îndeosebi programul balistic al Teheranului şi pe Gardienii Revoluţiei, armata de elită a ţării, încalcă acordul nuclear, deoarece ele împiedică ţara să-şi normalizeze relaţiile economice cu restul lumii şi să beneficieze de investiţii străine, de care are nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.