Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul critică ALINIEREA între Israel şi Arabia Saudită

Teheranul a criticat 'alinierea' între Arabia Saudită şi Israel împotriva Iranului în privinţa chestiunilor regionale, a relatat luni agenţia oficială de presă IRNA, citată de France Presse, conform agerpres.

"Alinierea (oficialilor saudiţi şi israelieni - n.r.) împotriva Iranului nu este accidentală. Există numeroase semne care arată coordonarea între cele două regimuri în dosarele regionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Afacerilor Externe, Bahram Ghassemi, citat de IRNA.

Citeşte şi: Mesajul care dă fiori reci Europei: Noile rachete ruseşti vor STRĂPUNGE orice scut antirachetă

"Pentru a compensa pentru numeroasele lor eşecuri din regiune, cele două regimuri consideră că trebuie creat un climat anti-iranian la nivel internaţional", a adăugat el.

"Este deplorabil că un responsabil al regimului de ocupaţie (Israelul - n.r.) mizează deschis pe cooperarea (...) unei ţări islamice pentru a-şi desfăşura politica anti-iraniană", a mai declarat purtătorul de cuvânt.

În cadrul unei vizite la Washington, premierul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit joi despre "o ocazie fără precedent, deoarece unele dintre ţările arabe nu mai consideră Israelul ca fiind un inamic, ci un aliat în faţa Iranului şi a Daesh (gruparea Statul Islamic - n.r.), forţele gemene ale islamului care ne ameninţă pe toţi".

În ultimele zile, oficiali israelieni şi saudiţi au afirmat în mai multe rânduri că Iranul este principala ameninţare în regiune.

Arabia Saudită şi aliaţii săi arabi sunniţi denunţă, alături de Israel, ceea ce ei consideră 'ingerinţele' Iranului în regiune, în special în Siria, Irak, Yemen sau Bahrein.

Iranul, ţară şiită, respinge acuzaţiile, afirmând că Arabia Saudită favorizează grupările 'teroriste' precum Statul Islamic şi Al-Qaida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.