Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul râde de Donald Trump

iran sua

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a luat în derizoriu vineri declaraţia preşedintelui american Donald Trump că Iranul nu respectă "spiritul" acordului nuclear, afirmând că Washingtonul este cel care îşi bate joc de înţelegere, potrivit AFP.

"Iranul nu este la înălţimea spiritului acestui acord", a estimat joi Trump în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, scrie agerpres.ro.

Considerat drept unul din principalele succese diplomatice ale predecesorului său Barack Obama, acordul din iulie 2015 între Teheran şi marile puteri (SUA, China, Rusia, Franţa, Marea Britanie, Germania) vizează să garanteze natura strict paşnică a programului nuclear iranian în schimbul unei ridicări parţiale a sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului.

Dacă nu şi-a reiterat de la preluarea atribuţiilor în 20 ianuarie afirmaţiile din campanie, când promisese să-l "facă bucăţi", Donald Trump şi-a exprimat joi încă o dată convingerea că acest "acord teribil", negociat dur timp de mai mulţi ani, nu ar fi trebuit să fie semnat niciodată.

"Vom vedea dacă SUA sunt pregătite să respecte conţinutul acordului, fără a mai vorbi de spiritul său", a reacţionat vineri Zarif pe Twitter.

"Până în prezent, şi-au bătut joc de amândouă. Trebuie să-mi folosesc din nou markerul?", a continuat el.

În ajun, Zarif răspunsese afirmaţiilor americane potrivit cărora acordul din 2015 a fost un eşec, difuzând pe reţeaua de socializare extrase din text subliniate, în special cel care solicită responsabililor americani să facă totul pentru a "susţine buna aplicare" a acordului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.