Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul răspunde cu 'măsuri de reciprocitate' la decretul american antiimigraţie

iran, sua

Iranul a anunţat miercuri că va lua 'măsuri de reciprocitate' ca răspuns la decizia Curţii Supreme a SUA de punere parţială în aplicare a extrem de controversatului decret antiimigraţie al preşedintelui Donald Trump, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Decretul care interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din şase ţări majoritar musulmane - Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen - se aplică de acum oricărei persoane care 'nu a stabilit o relaţie de bună credinţă cu o persoană sau o entitate din SUA'.

Avertisment DUR venit de la Viena. Începe MAREA ISLAMIZARE a Balcanilor!

Practic, orice cetăţean din cele şase ţări care va fi total necunoscut autorităţilor americane nu va primi acces pe teritoriul SUA, conform deciziei celor nouă judecători ai Curţii Supreme.

Măsura este 'confirmarea deciziei liderilor acestei ţări de a discrimina musulmanii', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qassemi, citat de agenţia de ştiri Irna.

'Republica Islamică Iran, după examinarea cu atenţie a deciziei recente a Curţii Supreme a SUA, va lua măsuri proporţionale şi reciproce', a afirmat Qassemi fără a da detalii.

Oficialul iranian a afirmat că Statele Unite vizează ţări care nu trebuie pentru interzicerea acordării de vize.

Citeşte şi: China a lansat la apă ultimul tip de distrugător - FOTO

'Este regretabil că guvernul american, din cauza intereselor sale economice şi comerciale, a închis ochii în faţa principalilor responsabili pentru acţiunile teroriste din America', a mai spus el.

Iranul acuză Arabia Saudită, unul dintre principalii aliaţi ai SUA, de susţinerea grupării teroriste Statul Islamic. Cetăţenii saudiţi nu sunt afectaţi de restricţiile de călătorie impuse de SUA, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.