Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul 'ripostează' cu RACHETE BALISTICE la sancțiunile impuse de SUA

Iranul a construit o a treia unitate subterană de producție a rachetelor balistice și va continua programul de dezvoltare în acest domeniu, a anunțat agenția iraniană Farsi, citată de Reuters, acest anunț fiind susceptibil de a alimenta tensiunile cu vecinii arabi ai Iranului și cu Washingtonul.

"Gardienii Revoluției au construit o a treia uzină subterană în cursul ultimilor ani. Vom continua să dezvoltăm în mod energic capacitățile noastre balistice", a declarat Amirali Hajizadeh, șeful diviziei aerospațiale a acestui corp militar de elită, scrie agerpres.ro.

Citește și: Produsele cu conținut mare de zahăr ar putea fi supra-taxate

De la preluarea funcției în luna ianuarie, președintele american Donald Trump a impus noi sancțiuni Iranului că răspuns la recentele lansări de rachete ale Teheranului.

Vecinii sunniți din Golf ai Iranului, precum și Israelul, inamicul declarat al Teheranului, și-au exprimat preocuparea față de programul de rachete balistice al Iranului, considerându-l drept o amenințare pentru securitatea regională.

Citește și: Își va recupera nasul și gura grație unei operații care va utiliza tehnologia 3D

În replică la noile sancțiuni americane, Iranul a adăugat nouă cetățeni și companii din SUA pe propria sa listă cu sancțiuni, compusă din 15 companii americane, pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului și cooperare cu Israelul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.