Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irimescu: Despăgubirile pentru secetă şi îngheţ, acordate către sfârşitul anului

achim irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat vineri, la Timișoara, că agricultorii care au fost afectați de secetă sau de înghețul târziu din primăvara acestui an vor primi despăgubiri din partea Guvernului "către sfârșitul anului", cuantumul acestora nefiind determinat în prezent, însă sunt peste 1 milion de hectare afectate la nivelul întregii țări.

Partidul Monicăi Macovei pare blestemat: M10 a rămas iar fără preşedinte

"Deocamdată acordăm un ajutor de minimis pentru reducerea prețului la energia electrică (pentru irigații n.red.), 30 de milioane de lei, și către sfârșitul anului vom mai acorda o despăgubire. Sunt peste 1 milion de hectare afectate cu secetă și îngheț târziu, mai ales pe partea de secetă. E greu de precizat acum cuantumul despăgubirilor pe persoană, trebuie să vedem cât este procentul de afectare a culturilor și de abia după aceea vom vedea care este procentul de despăgubire (individuală, n.r.)", a declarat Achim Irimescu, potrivit România Tv.

Raluca Prună, despre relația cu SIE: Alt comentariu nu am de făcut

Potrivit ministrului, agricultorii au făcut deja pașii necesari obținerii sprijinului guvernamental, fiind sesizate prefecturile și constituite comisii de evaluare a pagubelor care au constatat gradul de afectare a culturilor la fața locului, iar în prezent datele se transmit la minister.

În altă ordine de idei, Achim Irimescu a subliniat că sistemul de antigrindină este prevăzut să se dezvolte gradual la nivel de țară, dar Ministerul a mai introdus recent o prevedere.

"Am cerut Comisiei Europene să fie de acord ca marii fermieri sau asociațiile care doresc să-și cumpere o astfel de instalație care costă circa 100.000 de euro, iar o rachetă costă cam 700-800 de euro, să le poată achiziționa prin Programul Național de Dezvoltare Rurală cu 50%, pentru a ajuta bugetul de dezvoltare a sistemului național antigrindină", a mai spus ministrul Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.