Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isi ia Guvernul avion? Un Airbus, la dispozitia Executivului

www.planespotters.net
avion

Compania TAROM este in proces de schimbare a unor avioane din flota sa, dorind o innoire a acesteia, sa raspunda mai bine nevoilor pietei, dar si sa isi eficientizeze si armonizeze flota. In acest proces cel putin doua avioane Aibus A310 vor trebui vandute, insa unul dintre ele ar putea ajunge la dispozitia Guvernului, daca acesta va dori acest lucru.

Airbus-urile A310 "vor fi retrase din serviciul comercial pana in octombrie, cel tarziu noiembrie 2016. Vrem sa le inlocuim cu doua, poate chiar 3 Airbus-uri A320 sau Boeing 737-800 (cele doua optiuni sunt analizate in paralel). Acum purtam discutii cu companii de leasing pentru inchirierea, pe termen scurt, a viitoarelor avioane. Inca nu stim daca vom vinde ambele A310 sau doar unul, al doilea urmand sa ajunga la Guvern. Reprezentantii Executivului nu au luat inca o decizie”, a declarat pentru Aeronews CEO-ul TAROM, Christian Heinzmann.

Seful TAROM nu a precizat insa in ce conditii avionul ar putea ajunge la Guvern, daca el va fi inchiriat, vandut sau donat Executivului.

“Avem ca obiectiv anul 2017 pentru armonizarea flotei TAROM. Cazul ideal ar fi sa operam zboruri cu aeronave de la un singur producator”, a adaugat Christian Heinzmann. In ianuarie 2015, Aeronews va spunea ca sunt sanse mari ca flota TAROM sa fie compusa exclusiv din avioane Airbus. La finalul discutiei de astazi, CEO-ul transportatorului aerian national a dorit sa sublinieze un lucru: “Pentru a putea revigora flota – si, implicit, compania – trebuie sa lucram pe o baza solida. Sa avem un cadru care se ne permita acest lucru. Si aici ma refer la numeroasele schimbari in plan politic din ultimii ani, schimbari care au ingreunat punerea in aplicare a masurilor legate de flota, noi destinatii, etc”, a conchis Heinzmann.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.