Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a pătruns în Damasc. Lupte dure în jurul unei tabere de refugiați

Trupe aparținând grupului terorist ISIS au intrat marți în tabăra de refugiați palestinieni Yarmuck, din Damasc. Au izbucnit lupte între jihadiști și grupurile din tabără, iar ISIS a ajuns să controleze părți importante din aceasta, informează BBC, citând Observatorul sirian pentru drepturile omului, un ONG cu sediul la Londra, dar și oficiali sirieni. Martori oculari relatează că teroriștii au pătruns în tabără dinspre suburbia Hajar Aswad.

ULTIMA ORĂ: Ambasadorul palestinian la Damasc, Anwar Abdulhadi, a confirmat și el invazia teroriștilor ISIS și faptul că aceștia controlează cea mai mare parte din teritoriul taberei.

De asemenea, BBC informează că în luptele împotriva jihadiștilor s-a implicat și Brigada palestiniană Aknaf Beit al-Maqdis.

Potrivit datelor furnizate de Națiunile Unite, în tabără s-ar afla circa 18.000 de refugiați palestinieni. Construită inițial pentru refugiații palestinieni, alungați de războiul dintre israelieni și arabi din 1948, Yarmuck este considerată de mulți capitala palestinienilor din exil.

La începutul războiului civil din Siria, în tabără se aflau peste 150.000 de refugiați, având propriile lor moschei, școli și clădiri publice.

UNRWA, organism ONU pentru ajutorarea refugiaților palestinieni, a declarat că circa 18.000 de persoane au rămas în tabără, aflată la mijloc, între liniile forțelor guvernamentale și rebeli, ducând lipsă de hrană, apă și electricitate.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.