Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS duce oroarea la un alt nivel: Cum fac bani teroriştii

ISIS

Puţine sunt nelegiurile la care teroriştii ISIS nu s-au pretat deja, dar ultima metodă de a face bani  adaugă o nouă greutate ororilor. Două femei ţinute captive de către luptători ai grupării teroriste Stat Islamic (SI) par să fi fost scoase recent la vânzare pe Facebook, scrie The Washington Post, potrivit Agerpres.

Una dintre femei, o tânără de aproximativ 18 ani, cu tenul arămiu, apare într-o fotografie postată pe Facebook, iar la descriere apare o singură informaţie: de vânzare. "Pentru toţi fraţii care se gândesc să cumpere o sclavă, asta costă 8.000 de dolari", începe postarea pe Facebook, datată 20 mai, care a fost atribuită unui combatant SI care se prezintă cu numele de Abu Assad Almani. Acelaşi individ a postat o a doua fotografie, tot la 20 mai, câteva ore mai târziu, în imagine apărând o tânără cu tenul palid şi care părea să fi plâns. "Altă sabiyah (sclavă), şi asta costă tot 8.000 de dolari. Da sau ba?", a scris Almani în postarea sa.

Vezi şi: Fost ofiţer SRI: Moartea lui Dan Condrea, REGIZATĂ. Patronul Hexi Pharma ar fi VIU

Fotografiile au fost şterse de Facebook la numai câteva ore după postarea lor şi nu este clar dacă deţinătorul contului vindea chiar el cele două femei sau comenta despre faptul că femeile sunt vândute de alţi luptători. Însă neobişnuita postare demonstrează că pericolul cu care se confruntă sutele de femei ţinute ca sclave sexuale de către luptători ai Stat Islamic creşte pe zi ce trece, potrivit experţilor. 

Potrivit The Washington Post, pe site-urile social media folosite de luptătorii SI în ultimele luni au apărut numeroase anunţuri de vânzare şi cumpărare de sclave sexuale. Dar până la incidentul din 20 mai, nu s-a mai întâmplat ca terorişti islamici să posteze fotografii cu femeile captive oferite spre vânzare. Fotografiile cu cele două femei rămase neidentificate au fost postate pentru scurt timp, fiind şterse de Facebook, însă imaginile au fost salvate de Middle East Media Research Institute, un grup non-profit din Washington care monitorizează conturile jihadiştilor de pe social media. 

"Am fost martorii multor brutalităţi, dar conţinutul diseminat de ISIS în ultimii doi ani depăşeşte orice imaginaţie prin abjecţie. Vânzarea de fete sclave pe social media este doar un exemplu în acest sens", a declarat Steven Stalinsky, directorul executiv al institutului.

Vezi şi: Putin face o breşă în blocul NATO. Pe urmele lui Gigi Becali/ VIDEO

Autorul postărilor din 20 mai, Abu Assad Almani, despre care se crede că ar fi cetăţean german care luptă pentru Stat Islamic în Siria, a mai postat şi pe alte conturi social media folosind acelaşi nume şi într-o engleză stricată, cu mulţi termeni de argou, la care recurg mulţi luptători europeni care nu vorbesc araba. Postările sale anterioare sugerează că Almani este bine familiarizat cu activităţile SI în Raqqa, capitala de facto a grupării în Siria. El îşi foloseşte conturile pentru a solicita cu regularitate donaţii pentru gruparea teroristă. 

Pe lângă fotografiile postate cu cele două femei, Almani îşi sfătuieşte prietenii de pe Facebook "să se însoare" şi "să vină în dawlah", teritoriile controlate de SI în Irak şi Siria. Apoi, Almani s-a angajat în lungi discuţii cu diverşi comentatori. Într-una dintre discuţii se dezbătea dacă 8.000 de dolari pentru o femeie sclavă reprezintă sau nu un preţ bun. Unii au răspuns la postările lui Almani prin comentarii batjocoritoare la adresa felului în care arătau cele două femei, alţii l-au mustrat pe Almani că a postat fotografii în care femeile nu poată vălul islamic. 'Ce ştie să facă de banii ăştia? Are calităţi extraordinare?", a întrebat unul dintre cei care comentau despre femeia care apare în cea de-a doua fotografie. "Nu. E vorba de cerere şi ofertă", a răspuns Almani.

Vezi şi: FOTO - Nostradamus, profeție ÎNFIORĂTOARE despre Hillary Clinton

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.