Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS își mută CARTIERUL general: Care este noul oraș 'cucerit' de jihadiști - VIDEO

www.rt.com
ISIS

Într-o mișcare care ar putea afecta ofensiva Raqqa prelungită, teroriștii ISIS și-au mutat cartierul general din Siria în provincia de est Deir ez-Zor, a raportat Fox News, potrivit unor surse din cadrul apărării americane.

Jihadiștii și comandamentul lor militar se află acum centrați la aproximativ 140 de kilometri sud-est de orașul Raqqa, conform presei din SUA.

Citește și: CNN dezvăluie: Ce a încercat să facă Rusia în timpul alegerilor din SUA

Mișcarea s-a produs în urma presiunii sporite din partea luptătorilor sirieni susținuți de armata americană. Astfel, guvernul ISIS nu se mai află în Raqqa.

La sfârșitul lunii martie, coaliția americană a anunțat că în Raqqa au fost prezenți aproximativ 3.500 de luptători, aceștia reprezentând forța principală a grupului terorist în Siria. Orașul cu o populație de aproximativ 300.000 de persoane a fost capturat de teroriști în 2013.

Dar sute de "birocrați" din ISIS au părăsit fortăreața teroristă în ultimele două luni pentru a se muta în orașul Mayadin deținut de gruparea teroristă, au declarat oficialii Fox News, adăugând că această mișcare a fost urmărită de către dronele militarilor americani. Mayadin se află la aproximativ 40 de kilometri de orașul înconjurat Deir ez-Zor.

În Deir ez-Zor au avut loc unele dintre cele mai sângeroase lupte și masacre din Siria, care, de asemenea, au fost subestimate de mass-media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.