Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS revendică atacul din SUA. Obama: 'Nu ne vom lăsa terorizați'

isis

Statul Islamic afirmă că autorii atacului din California, soldat cu 14 morți, erau "susţinătorii" săi. "Ne rugăm la Allah să-i accepte ca martiri", a relatat postul de radio oficial al grupării Stat Islamic, al-Bayan, cu referire la cei doi simpatizanţi jihadişti din SUA.

Vezi si: ALERTĂ în Europa: Următoarea țară în care ISIS pregătește atacuri teroriste

Syed Farook, în vârstă de 28 de ani, şi soţia sa Tashfeen Malik, în vârstă de 27 de ani, au deschis focul miercuri în timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în statul american California, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 21.

Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar bărbatul şi femeia, dotaţi cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă, au fost ucişi.

"Ne rugăm la Allah să-i accepte ca martiri", a relatat postul de radio oficial al grupării Stat Islamic, al-Bayan, potrivit Mediafax.

Preşedintele american Barack Obama a declarat sâmbătă că ţara sa nu se va lăsa 'terorizată'. 'Suntem americani. Ne apărăm valorile, cele ale unei societăţi libere şi deschise. Suntem puternici. Suntem rezistenţi şi nu ne vom lăsa terorizaţi', a declarat Obama în alocuţiunea sa săptămânală difuzată de la Casa Albă, după cum relatează AFP.

'Este posibil ca cei doi atacatori să fi fost radicalizaţi. Dacă se va ajunge la această concluzie, aceasta va ilustra ameninţarea asupra căreia noi ne concentrăm de ani de zile: pericolul oamenilor care cedează la ideologiile extremiste violente', a subliniat Obama.

'Noi ştim că organizaţia Statul Islamic şi alte grupări încurajează oameni - în toată lumea şi în ţara noastră - să comită acte teribile', a adăugat preşedintele american.

Potrivit anchetatorilor FBI, atacul de miercuri din California, comis de un cuplu şi soldat cu 14 morţi, a fost minuţios pregătit. Directorul poliţiei federale americane, James Comey, a declarat că, deocamdată, nu sunt indicii că ucigaşii ar fi făcut parte dintr-o organizaţie sau o celulă.

Vezi si: Killerul FMI prevestește măsuri dure în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.