Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS revendică un atentat în care a murit doar autorul

ilpost.it
Deir Ezzor ISIS

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat un atac comis în apropierea aeroportului internaţional din Dhaka, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE, o presupusă tentativă de atentat sinucigaş în care şi-a pierdut viaţa doar autorul său, relatează AFP, citând poliţia din Bangladesh.


A fost a doua tentativă de atac revendicată de SI într-o săptămână în această ţară din Asia de Sud, frecvent vizată de grupările extremiste. 

Potrivit poliţiei locale, un bărbat mergând pe jos şi înarmat cu explozivi a murit vineri în deflagraţia încărcăturii sale în apropiere de un baraj al forţelor de ordine care controlau autovehiculele pe drumul spre aeroportul Hazrat Shahjahal. 

"Individul care transporta o bombă a fost ucis", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Dhaka, Yusuf Ali, fără să precizeze dacă bărbatul a fost cel care a detonat încărcătura, nici dacă a vizat barajul forţelor de ordine. 

Un ofiţer de poliţie a informat sub acoperirea anonimatului că el şi colegii lui bănuiesc o tentativă de "atentat sinucigaş" care l-a ucis "doar pe teroristul kamikaze" care intenţiona să îl comită. 

Într-un comunicat în arabă publicat de agenţia de propagandă Amaq. SI a revendicat un atac "efectuat de un martir" şi vizând "un baraj al poliţiei din Bangladesh în apropiere de aeroportul internaţional a oraşului Dhaka". 

Un scenariu similar s-a produs în urmă cu exact o săptămână. Atunci, două persoane au fost rănite într-un atentat sinucigaş eşuat în interiorul taberei unei unităţi de elită a forţelor de securitate, în apropiere de aeroport. De asemenea, atacatorul şi-a pierdut viaţa în explozia încărcăturii sale, iar atacul a fost revendicat tot de SI. 

După un atentat revendicat de SI vara trecută asupra unei cafenele de lux din Dhaka, soldat cu 22 de morţi, Bangladeshul s-a angajat într-o vastă operaţiune de represiune contra grupărilor jihadiste. 

Aceasta sunt responsabile de numeroase atacuri comise în ultimii ani asupra ateilor, minorităţilor religioase sau străinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.