Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Islamul ar putea deveni materie obligatorie în toate şcolile din Germania

islam mecca

Şeful Bisericii Protestante din Germania a cerut ca Islamul să fie predat în toate şcolile publice din ţară ca o modalitate de a-i face pe tinerii musulmani imuni la "tentaţia fundamentaliştilor", transmite sâmbătă Reuters, potrivit Agerpres

Episcopul Heinrich Bedford-Strohm a declarat cotidianului Heilbronner Stimme că predarea Islamului în şcolile din Germania le va oferi elevilor de religie musulmană şansa de a avea o abordare critică faţă de propria confesiune. 

Şapte din cele 16 landuri federale ale Germaniei oferă sub o formă sau alta ore de religie musulmană în şcoli, similare cu orele de religie catolică şi protestantă care se desfăşoară în mod tradiţional. Germania are circa 4 milioane de musulmani, aproximativ 10% din populaţia ţării.

Vezi şi: Furtunile fac ravagii: 35 de persoane rănite de un fulger pe un teren de fotbal din Germania

Atitudinile faţă de Islam au devenit mai radicale după atacurile islamiste din Europa şi sosirea, în 2015, a peste un milion de migranţi, în majoritate musulmani. Afluxul de migranţi a alimentat ascensiunea partidului antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), care susţine că Islamul încalcă Constituţia Germaniei şi doreşte interzicerea minaretelor şi a vălului. Totodată, aproape două treimi dintre germani cred că Islamul nu îşi are locul în ţara lor, potrivit unui sondaj publicat în această lună. 

În plus, începând din 2012, sute de germani au părăsit ţara pentru a se alătura grupării teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, potrivit Ministerului de Interne de la Berlin. 

Episcopul Bedford-Strohm a declarat că în Germania toate confesiunile trebuie să fie compatibile cu Constituţia democrată a ţării. "Toleranţa, libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă trebuie să se aplice tuturor religiilor", a declarat episcopul într-un interviu publicat vineri. El a apreciat că asociaţiile islamice din Germania ar trebui să se ocupe de organizarea acestor cursuri.

Vezi şi: REVOLTĂTOR: Buzdugan şi Morar, comentarii RASISTE în direct/ AUDIO

Însă rivalităţile şi disputele dintre asociaţiile islamice au complicat eforturile de gestionare a educaţiei religioase pentru musulmani în unele zone din Germania şi au tensionat relaţiile cu unele universităţi care pregătesc profesori pentru cursurile despre Islam care se ţin deja, comentează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.