Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel aprobă construirea a încă 2.500 de locuinţe în coloniile din Cisiordania

Benjamin Netanyahu

Israelul a anunţat marţi că va construi încă 2.500 de locuinţe în coloniile israeliene din Cisiordania, anunţul marcând cel mai important demers de colonizare din ultimii ani şi al doilea de la preluarea de către Donald Trump a preşedinţiei SUA, informează AFP. Ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, şi premierul Benjamin Netanyahu au decis că aprobarea construirii acestor 2.500 de unităţi "corespunde necesităţilor" coloniştilor din Cisiordania, potrivit unui comunicat remis de ministerul Apărării şi preluat de France Presse.

"Construim şi vom continua să construim", a indicat premierul Netanyahu într-un mesaj pe Twitter. Duminica trecută, autorităţile israeliene au dat undă verde unui proiect ce prevede construirea a 566 de locuinţe în Ierusalimul de Est. AFP relatează că anunţul reflectă intenţia guvernului de a profita de atitudinea favorabilă pe care administraţia Trump o are faţă de Israel şi faţă de activităţile de colonizare, conform Agerpres.

"Comunitatea internaţională trebuie să ceară imediat socoteală Israelului", a comentat, pentru AFP, numărul doi în cadrul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, Saëb Erakat, precizând că Israelul "a fost motivat de ceea ce a interpretat drept încurajări ale lui Trump".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.