Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Sistemul antirachetă Praştia lui David va deveni operaţional în două săptămâni

AGERPRES
prastia david Kelah David antiracheta

Sistemul israelian antirachetă Praştia lui David va fi complet operaţional în maximum două săptămâni, a anunţat luni comandantul apărării antiaeriene, Tzvika Haimovici, citat de Xinhua. Sistemul are rolul de a intercepta rachetele cu rază scurtă şi medie de acţiune lansate din Gaza şi sudul Libanului, relatează agerpres.

Haimovici a declarat presei locale că Praştia lui David (Kelah David) este ultima componentă în apărarea antirachetă a statului evreu, care va umple golul dintre sistemele de interceptare cu rază scurtă Cupola de Fier (Kippat Barzel) şi cele cu rază lungă Săgeata (Hetz) 2 şi 3. El a precizat însă că Israelul este în continuare vulnerabil, scrie ziarul Times of Israel: "Niciodată nu este destul. Nu este ermetic". 

Al cincilea şi ultimul test al Praştiei lui David a avut loc pe 25 ianuarie, iar ministerul israelian al apărării a declarat că a fost un succes. Sistemul, construit de Rafael Advanced Defence Systems din Israel cu Raytheon Missile Systems din statul american Arizona ca subcontractor, foloseşte pentru interceptare rachete Stunner. 

Săgeata-2 a distrus luni o rachetă balistică lansată din Siria spre valea Iordanului, cu o încărcătură de aproximativ 200 de kilograme de exploziv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.