Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel va considera un act de terorism orice incendiu criminal

benjamin netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat joi că autorităţile vor considera un "act de terorism" orice incendiu aprins intenţionat, în timp ce ţara luptă de trei zile cu valuri de incendii de vegetaţie, transmite AFP. "Orice incendiu aprins intenţionat sau în urma incitărilor la ură este un act de terorism din toate punctele de vedere, va fi tratat ca atare şi pedepsit cu toată severitatea necesară", a declarat Benjamin Netanyahu în cursul unei vizite la Haifa (nordul Israelului) unde zeci de mii de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor.

Premierul israelian nu a confirmat dacă unele incendii au fost aprinse deliberat şi dacă au motivaţii politice, aşa cum a afirmat ministrul securităţii publice, Gilad Erdan, joi dimineaţă. Pe de altă parte, el a salutat propunerea de ajutor din partea Autorităţii Palestiniene de a împrumuta patru camioane de pompieri, adăugând că Israelul "va verifica dacă are nevoie de acest ajutor". Directorul general al apărării civile al Autorităţii Palestiniene, Youssef Nassar, a informat că a dorit "să ofere asistenţă prin trimiterea unor echipe care să se alăture eforturilor internaţionale pentru a controla incendiile", potrivit unui comunicat al biroului său. "Este clar că numeroase incendii au fost aprinse intenţionat şi aveam de-a face cu un terorism al incendiilor criminale", a reluat Gilad Erdan în cursul serii alături de Benjamin Netanyahu.

Ministrul securităţii publice a vorbit despre câteva arestări fără să ofere mai multe detalii. La rândul său, şeful poliţiei, Roni Alsheikh, a declarat în cursul după-amiezii că unele incendii au probabil motive politice. Liderii minorităţii arabe din Israel au reacţionat cu indignare la bănuiala aruncată asupra comunităţii lor. Centrul şi nordul Israelului sunt afectate de trei zile de o serie de incendii de vegetaţie favorizate de seceta puternică din ultimele luni şi de vântul puternic. Nu s-a înregistrat niciun deces, dar 60.000 de persoane au fost evacuate joi din oraşul Haifa, potrivit primarului acestuia, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.