Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a arestat doi palestinieni după incidentele violente din Cisiordania

anadolu
israel, arestari

Armata israeliană a arestat în noaptea de joi spre vineri doi palestinieni, după o confruntare survenită cu o zi înainte în Cisiordania, în timpul căreia un colonist israelian a ucis un palestinian, informează AFP, conform agerpres.

Printre cele două persoane arestate figurează şoferul unei ambulanţe care, intenţionat sau nu, a împiedicat maşina colonistului să iasă dintr-o mulţime de palestinieni ce proferau ameninţări. Colonistul, care a declarat că viaţa i-a fost pusă în pericol, a ieşit din maşină şi a tras, ucigând un palestinian de 23 de ani. De asemenea, a fost rănit un fotograf al agenţiei americane Associated Press.

Julian Assange este LIBER. Procurorii suedezi renunţă la acuzaţii

După aceasta, armata israeliană a intervenit şi i-a dispersat pe manifestanţii palestinieni. Colonistul a fost eliberat, potrivit poliţiei israeliene.

Mulţimea de palestinieni care l-au blocat pe colonist la punctul de trecere de la Hawara, la sud de Nablus manifestau în susţinerea deţinuţilor aflaţi în prezent în greva foamei în închisori israeliene. Ameninţat de mulţime, el a încercat să-şi forţeze trecerea cu maşina. Imaginile surprinse arată o ambulanţă care blochează drumul cu câteva secunde înainte ca israelianul să încerce să iasă din mulţime, însă imaginile nu arată clar dacă şoferul ambulanţei a făcut acest lucru deliberat sau nu.

Tensiuni în Cisiordania. Un colonist israelian a împuşcat mortal un palestinian

În noaptea de joi spre vineri, persoane necunoscute au incendiat un tractor în satul palestinian Burin, tot lângă Nablus, şi au scris 'răzbunare' alături de o stea a lui David pe un zid vecin. Imagini de pe camerele de supraveghere atestă că este vorba de un act al coloniştilor, potrivit unui responsabil palestinian care urmăreşte activităţile de colonizare, Hassan Daghlas.

Teritoriile palestiniene ocupate de Israel sunt scena unui val de violenţe care, de la 1 octombrie 2015, au cauzat moartea a 264 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez şi o britanică, potrivit unei evidenţe ţinute de AFP. Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autorii sau presupuşii autori ai unor atacuri antiisraeliene, comise adesea cu armă albă de către tineri izolaţi. Alţii au fost ucişi în confruntări cu forţele israeliene, iar alţii în lovituri israeliene împotriva Fâşiei Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.