Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a intereceptat o rachetă lansată împotriva unui avion militar

reuters
F15 israelian

Armata israeliană a anunţat că a doborât vineri una dintre numeroasele rachete antiaeriene lansate contra forţelor sale aeriene care operează în Siria.

Sirenele au răsunat în aşezările israeliene din Valea Iordanului, în Cisiordania ocupată şi doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit o explozie câteva minute mai târziu, relatează agerpres.

Anarhiştii greci ar fi la originea coletului-capcană care a explodat la sediul FMI din Paris

Armata a transmis într-un comunicat că una dintre rachetele antiaeriene a fost interceptată. Explozia a fost auzită până la Ierusalim, la zeci de kilometri depărtare. Nu au existat informaţii privind victime sau pagube.

"În timpul nopţii, IAF (Forţele aeriene israeliene) au vizat mai multe ţinte în Siria. Mai multe rachete antiaeriene au fost lansate din Siria în urma misiunii şi IDF (Forţele de apărare israeliene) au interceptat una dintre rachete", a precizat armata în comunicat.

Israelul a efectuat zeci de lovituri aeriene pentru a preveni contrabanda cu arme către gruparea libaneză sprijinită de Iran, Hezbollah, care luptă împotriva rebelilor alături de armata siriană.

Iranul, inamicul jurat al Israelului, a fost cel mai aprig susţinător al preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi a trimis combatanţi pentru a-l ajuta. Israelul este preocupat că Hezbollahul, contra căruia a luptat într-un război în 2006, încearcă să obţină arme sofisticate pe care le-ar putea folosi împotriva Israelului.

Săptămâna trecută, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre ceea ce el acuză a fi încercările Iranului de a stabili un punct de sprijin militar permanent în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.