Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul acuză guvernul sirian că a folosit arme chimice în timpul armistiţiului

israel

Israelul a afirmat marţi că forţele guvernamentale siriene au folosit arme chimice împotriva civililor după intrarea în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute a acordului de încetare a focului care vizează să pună capăt războiului civil de cinci ani din Siria, relatează Reuters.

Armistiţiul, stabilit de Rusia şi Statele Unite, a început sâmbătă şi a fost marcat de acuzaţii ale opoziţiei potrivit cărora Damascul nu l-ar fi respectat - acuzaţii respinse însă de preşedintele Bashar al-Assad. El nu se aplică misiunilor împotriva rebelilor jihadişti. 'Sirienii folosesc arme chimice şi în ultima vreme au folosit materiale, clor împotriva civililor, chiar şi în ultimele zile, după presupusa încetare a focului, aruncând butoaie cu clor asupra civililor', a declarat ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, la o conferinţă organizată de grupul New Tech lângă Tel Aviv. El nu a oferit informaţii suplimentare. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat duminică eforturile de pace ale Siriei, însă a afirmat că ţara sa ar putea lansa în continuare atacuri în statul arab învecinat pentru a contracara orice ameninţări la adresa securităţii sale.

O misiune a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a concluzionat în 2014 că în războiul civil sirian clorul a fost folosit în mod sistematic ca armă chimică, chiar şi după ce regimul sirian a predat întreg arsenalul său chimic declarat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.