Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul anunță ALIANȚA cu Arabia Saudită pentru a pune la punct Iranul: Vorbește despre RĂZBOI cu Libanul

Pinterest
israel

Israelul este pregătit să coopereze şi să facă schimb de informaţii cu Arabia Saudită 'pentru a face faţă Iranului', a declarat şeful Statului Major israelian, Gadi Eisenkot, într-un interviu publicat joi, relatează AFP.

'Suntem pregătiţi să facem schimb de experienţă şi informaţii cu ţările arabe moderate pentru a face faţă Iranului', a declarat generalul Eisenkot pentru site-ul de informaţii Elaph, fondat de un om de afaceri saudit, cu sediul în Marea Britanie.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

'Suntem pregătiţi să facem schimb de informaţii dacă este necesar', a insistat el, întrebat dacă Israelul a făcut recent schimb de informaţii cu Riadul, scrie agerpres.ro.

Un responsabil al armatei israeliene a confirmat pentru AFP conţinutul acestor afirmaţii. El a adăugat că interviul, luat la Tel Aviv de un corespondent al site-ului de informaţii privat, a fost primul de acest tip acordat pentru media arabe de un şef de stat major israelian în exerciţiu.

Citește și: Antena 3, ‘bună de plată’ din cauza lui Mihai Gâdea: Cât costa derapajele vedetei

Aceste declaraţii survin într-un context de tensiuni puternice pe mai multe dosare între cele două puteri regionale, Arabia Saudită, sunnită, şi Iranul şiit. Arabia Saudită nu are relaţii diplomatice cu Israelul. Iranul este, ca şi pentru saudiţi, marele inamic al Israelului.

În urma demisiei premierului libanez Saad Hariri, anunţată la 4 noiembrie la Riad, gruparea libaneză şiită Hezbollah şi Iranul au acuzat Arabia Saudită că împinge Israelul să atace Libanul.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

'Nu avem nicio intenţie de a declanşa un conflict cu Hezbollah în Liban şi de a ajunge la război, dar nu putem să acceptăm ameninţările strategice venite de acolo', a spus generalul Eisenkot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.