Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul avertizează Damascul după tiruri asupra Înălţimilor Golan

golan

Armata israeliană a avertizat regimul de la Damasc sâmbătă după ce două proiectile lansate dinspre Siria au căzut în zona Înălţimilor Golan ocupată de Israel, transmite AFP preluat de agerpres.

"Israelul consideră că regimul sirian este responsabil de fiecare violare a frontierelor sale şi va reacţiona" în mod corespunzător, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, generalul Ronen Manelis. 

Statul evreu "îşi menţine politica de neimplicare în războiul civil din Siria, dar nu vom tolera nicio încălcare a suveranităţii Israelului", a adăugat el. 

Două proiectile trase dinspre Siria au căzut sâmbătă pe Înălţimile Golan, fără să se înregistreze victime omeneşti sau pagube materiale, potrivit armatei israeliene. 

Tiruri cu rachete sau obuze dinspre Siria au loc frecvent în această regiune pe fondul confruntărilor între forţele regimului Bashar Al-Assad şi grupări rebele din provincia Quneitra, din vecinătatea zonei ocupate a Înălţimilor Golan. 

Vineri, aviaţia militară israeliană a bombardat o poziţie a armatei siriene la câteva ore după ce pe Platoul Golan ocupat a căzut un proiectil tras din Siria. În urmă cu o săptămână, armata israeliană a lovit alte poziţii ale regimului după tiruri similare. 

Israelul a anexat în 1981 partea din Platoul Golan (1.200 km pătraţi) pe care o ocupa din 1967, după Războiul de Şase Zile. Această anexare nu este recunoscută de comunitatea internaţională, care o consideră în continuare teritoriu sirian. În jur de 510 km pătraţi rămân sub control sirian. 

Israelul este oficial în stare de război cu Siria, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.