Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul cere ONU să suspende finanţarea unui ONG care critică colonizarea

Diplomatul israelian Danny Danon intenţionează să ceară suspendarea finanţării pentru ONG-ul B'tselem la o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU de miercuri, informează postul public de radio israelian, citat de DPA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Reţeta SECRETĂ prin care Hillary Clinton a devenit candidata democraţilor la Casa Albă

Danon, ambasadorul Israelului la ONU, a declarat pentru postul de radio israelian că 'nu este un accident' că B'tselem, care documentează încălcări ale drepturilor omului în cazul palestinienilor, a fost invitat să se adreseze acestui for la o reuniune specială de săptămâna trecută.

Citeşte şi: Un prinţ saudit a fost EXECUTAT prin decapitare

Potrivit unui organism de monitorizare a ONG-urilor proisraelian, B'tselem a primit în total aproape 440.000 de shekeli (115.000 de dolari) în 2016 de la trei organizaţii asociate ONU: Fondul Naţiunilor Unite pentru Femei, UNICEF şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

B'Tselem, cu sediul în Israel, împreună cu organizaţia 'Americans for Peace Now' din SUA, au cerut Consiliului să ia măsuri împotriva activităţii israeliene de colonizare, avertizând că pune în pericol perspectiva unei soluţii cu două state.

Citeşte şi: Aterizare FORŢATĂ a unui zbor transatlantic. Piloţii au simţit fum în cabină

'Drepturile palestinienilor trebuie respectate, ocupaţia trebuie să se încheie, Consiliul de Securitate al ONU trebuie să acţioneze - şi momentul este acum', a declarat vineri, la o reuniune a Consiliului de Securitate, directorul executiv al B'Tselem.

Citeşte şi: ATAC armat în Germania. Patru poliţişti au fost răniţi

Israelul a condamnat reuniunea de vineri, catalogând-o drept o tentativă de 'a răspândi minciuni', potrivit ziarului Haaretz, acuzând SUA că sprijină B'tselem şi că a criticat guvernul israelian pentru că nu promovează libertatea de expresie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.