Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul continuă conflictul cu Hamas

Gaza atac israel tanc



'Ei şi-au încălcat propria (propunere de) încetare a focului. În aceste circumstanţe, Israelul va face tot ce trebuie să facă pentru a-şi apăra poporul', a declarat Netanyahu pentru CNN.


Întrebat în legătură cu o eventuală expansiune a operaţiunilor militare în Fâşia Gaza, premierul israelian a explicat că armata Israelului îşi va continua operaţiunile pentru a distruge tunelurile Hamas, dar a refuzat să ofere detalii. 'Dorim să punem capăt tirurilor de rachete, aceasta este sigur. Dorim să distrugem reţelele de tuneluri teroriste. Nu ştiu dacă vom avea o rată de succes de 100%', a spus Netanyahu.


Premierul israelian a fost invitat la mai multe televiziuni americane, în linie directă cu Ierusalimul. Netanyahu a salutat eforturile egiptenilor pentru a pune capăt ostilităţilor, dar a subliniat că obiectivul principal rămâne demilitarizarea Fâşiei Gaza. 'Sper că vom reuşi să obţinem o perioadă de calm durabilă, care să ne permită demilitarizarea Fâşiei Gaza', a declarat Benjamin Netanyahu la postul CBS. 


Netanyahu a acuzat încă o dată Hamas că foloseşte civili palestinieni ca scuturi umane. 'Hamas este responsabil şi trebuie să dea socoteală pentru morţii civili', a subliniat premierul israelian la CNN.


'Istoria războiului nu a permis niciodată niciunei armate civilizate, cum este şi cea a Israelului, să facă faţă unui inamic terorist nemilos, care foloseşte civili în calitate de scuturi umane, fără ca acest lucru să provoace victime civile colaterale. Noi nu ţintim civili', a spus Benjamin Netanyahu.


În 20 de zile de ofensivă israeliană în Gaza, au fost ucişi peste 1.060 de palestinieni, majoritar civili.


Hamas a anunţat anterior că acceptă un armistiţiu umanitar de 24 de ore în Fâşia Gaza, începând de duminică orele locale 14.00, însă combatanţii mişcării islamiste au revendicat ulterior noi lansări de rachete asupra Israelului

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.